Ще мине време и профилът на Тръмп в Twitter ще

...
Ще мине време и профилът на Тръмп в Twitter ще
Коментари Харесай

Тръмп като Нерон

Ще мине време и профилът на Тръмп в Twitter ще се трансформира в исторически документ, в последователност на безумието. Ако на профила не стоеше негова фотография и име, евентуално логаритмите биха предположили, че става дума за едно от двете: или средностатистически трол, или президент в предизборна обстановка - няма други благоприятни условия. Забележете за какви салта става дума. 
1) За ковид
В началото на март Тръмп пуска утешителен туит. В него той приканва към по-малко терзания, продължение на живота по общоприетия метод. Аргуменът е следният: предходната година, споделя той, са умрели 37 000 души от грип, и нищо не се е трансформирало. Защо би трябвало да се тормозим тогава, когато има 546 доказани случая от ковид и 22 умряли? 
В началото на юни обаче коронавирусът към този момент е взел в Щатите 106 000 жертви - т.е., близо 3 пъти повече от умрелите от грип. Човек би си помислил, че това би предиздвикало Тръмп да регистрира възможна неточност. Той обаче стартира да упреква международната здравна организация, че не е предизвестила задоволително добре за ковид и дружно с Китай са прикривали информация. Спира финансирането й от Съединени американски щати. В същото време международната здравна организация още от януари е предупреждавала за епидемията - 10 дни преди Тръмп да съпостави ковид с елементарния грип, към този момент е оповестила вирусът за международна опасност. Накратко - организация, финансирана от Съединени американски щати, крие информация за Съединени американски щати (?), макар, че е предизвестила не просто Съединени американски щати, а целият свят за идната пандемия доста преди президентът на Съединени американски щати да съобщи, че елементарният грип е същото нещо. Резултатът: Тази организация изгубва финансирането си, тъй като не е направила нещо, което е направила. 
2) За митингите в Минеаполис
Убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от полицията разпалва митинги в най-неудобния миг - при 30 милиона безработни, нечувано число от годините на Голямата меланхолия до момента. Случаят: служител на реда притиска с коляно врата на окования в белезници Флойд и макар, че той споделя, че се задушава, не отмества крайници си, което води и до неговата гибел. След като пуска общоприетоо и протоколно известие, в което афишира съпричасност към жертвата, няколко дни по-късно Тръмп афишира всички протестиращи за анархисти, всички отразявания на митинга (извън републиканската FOX) за подправени вести, множеството протестиращи за привнесени - ще кажеш, че изобщо не е обикновено да очакваш побесняла навалица, когато в Съединени американски щати бял служител на реда убие негър. 
3) За Туитър
По време митингите Тръмп влиза в общоприет и към този момент отиграван спор с кмета на града. Написва, че може да изпрати бойци от Националната армия в Минеаполис, в случай че кметът не поеме контрола над обстановката. Точните думи: " или доста слабият коренен ляв кмет Джейкъб Фрей ще предприеме дейности и ще поеме контрола над града ", или ще изпрати Националната армия в града и " направи всичко, както би трябвало ". " Ще вземем обстановката под надзор, само че когато стартира плячкосването, стартира стрелбата ", написа той. От Туитър маркират известието като нарушаващо разпоредбите на компанията поради опасността за принуждение и скриват известието му. Реакцията на Тръмп е бърза: декрет, който ще дава опция за съд против платформата заради метода, по който се модерира наличието там. 
4) Space X и " американското владичество в Космоса "
През това време Eлън Мъск изтрелва Space X, което Тръмп в безумна тирада пропагандира по този начин:
" Целия свят ни завидя. Скоро ще кацнем и на Марс и скоро ще имаме най-могъщите оръжия в човешката история. Вече видях разработките и даже аз не мога да го допускам. Съединените щати заслужиха влиятелното място на международен водач. "
Как тъкмо фразите " скоро ще кацнем на Марс " и " скоро ще имаме най-могъщите оръжия в човешката история " се събират в едно изречение?
Дори по време на Студената война ги делеше най-малко един параграф. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР