Ще купи ли Данаил Папазов морския сарай на Доган край

...
Ще купи ли Данаил Папазов морския сарай на Доган край
Коментари Харесай

Ще купи ли Данаил Папазов морския сарай на Доган край Отманли?

Ще купи ли Данаил Папазов морския сарай на Доган край Отманли? На този въпрос се наложи да даде отговор в ефира на бТВ изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа  - Варна Данаил Папазов, който е и някогашен транспортен министър в държавното управление на Орешарски от квотата на Движение за права и свободи.

След като водещият на „ Тази заран “ Антон Хекимян го пита за какво е основал сдружението „ Отмънли Вилидж “, той сподели, че към този момент то нямало никаква активност. Основахме го като имахме разнообразни хрумвания за вложения, само че сега няма придвижване, добави ексминистърът. 

„ В Отманли има обаче огромен парцел. Планирате ли да го купувате? “, попита водещият. „ Не “, отсече Папазов.
Новоизбрания евродепутат Радан Кънев сподели по-рано в „ Тази заран “, че функционалностите на държавното пристанище ще бъдат пренесени към частното на Доган.
„ Не желая да диспутирам с Кънев, само че много странни и погрешни неща бяха казани. Най-странно е, че Радан, който би трябвало да е за частната благосъстоятелност и да е проводник на една стопанска система, която да е учредена единствено на пазарните механизми, приказва за одържавяване или на национализация на към този момент добита частна благосъстоятелност “, разяснява някогашният министър.
Въпросът по кое време Доган е изявил предпочитание да купи Топлоелектрическа централа – Варна от него леко го смути.
„ Преговарях с много хора, които имаха интерес за разрешаване на проблемите на ТЕЦ-а и година по-късно стигнахме до решението с Доган. Той бе единственият човек, който не искаше да вземат участие нито офшорки, нито други съмнителни компании. Застана с името си. През цялото време сме работили единствено с български банки. Всичко е платено по банков път “, измънка шефът на варненския Топлоелектрическа централа.

„ Придобихме сдружението за 48,5 млн. евро, от които 28 млн. са банков заем, а останалите средства са дължими от ЧЕЗ на ТЕЦ-а. Получихме към 1, 5 млн. лв. за 70% от акциите “, разкри той.

Как нещо, което сте купили за 48,5 млн. евро, го продавате за 1,5 млн. лв., прекъсна го водещият. Имаме отговорности, отговори Папазов.

„ Всичко е покрито с заеми. Продължаваме да ги изплащаме. Това е работещо дружество. Ние какво сме дали? Сума, която е банков заем и продължава да се връща “, сподели още той.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР