Ще крещим така силно, че никой да не може да

...
Ще крещим така силно, че никой да не може да
Коментари Харесай

Движението срещу доставките на оръжие за Украйна на Запад става все по-масово

" Ще крещим по този начин мощно, че никой да не може да не ни забележи "

Демонстрации имаше в Германия, Франция, Италия, Испания... Митингуваха в Израел. Протестиращите се събраха в Тел Авив покрай съветското посолство, с цел да изразят признателност за битката против неонацизма, а по-късно отидоха до консулството на Съединени американски щати с искане да спре снабдяването на Украйна с оръжие.

Най-многобройна беше акцията в центъра на Берлин, наречена " Бунт за мир в Берлин ". По публични данни в него са взели участие 13 хиляди души, макар студеното време. Самите уредници считат, че са се събрали над 50 хиляди протестиращи.

На акцията в Берлин сдружението " Деца на войната ", изпълняващо плана " Алея на ангелите ", сложи щандове със фотоси на деца, убити от 2014 година насам от украинските войски в Донбас.

Централна фигура на демонстрацията в Берлин беше депутатът от Бундестага, някогашният началник на фракцията на Лявата партия Сара Вагенкнехт. Тя прочете текста на петицията " Манифест за мир " и прикани държавното управление да промени политиката си на Изток.

По мнението на Вагенкнехт, става дума за „ преустановяване на ужасните премеждия и гибел в Украйна “. И „ вместо да се доставят всички нови оръжия за безкрайна война на безсилие “, е належащо да се стартира разговор с Русия: „ Ние не желаеме немските танкове да стрелят по правнуците на тези, които бяха убити от Вермахта “.

По думите на Сара Вагенкнехт, демонстрацията в Берлин е началото на ново всеобщо придвижване. „ Отсега нататък ще викаме толкоз мощно, че никой да не може да не ни забележи “, даде обещание депутатът от Бундестага.

Вагенкнехт, която беше гневен съперник на Ангела Меркел, се трансформира в съперник на сегашния държавен глава. Тя се опълчи на решението на Шолц да достави на Киев танкове Леопард. Това провокира изблик на яд от известния украински кавгаджия Андрий Мелник, който назова Вагенкнехт „ отвратителна магьосница “.

... Европа е изтощена от Украйна. Ентусиазмът в поддръжка на „ Незалежната “ отслабва. Сред западното политическо управление към този момент няма предходното единение по украинската рецесия.

Интересно е и мнението на Али Бигдели, професор по политически науки и интернационалните връзки в Техеранския университет, оповестено в иранския вестник Kayhan: „ Аз доста пъти съм повтарял и отново ще подчертая, че Путин, по този начин или другояче, няма да си отиде от Украйна с празни ръце и ще бъде още по-лошо, в случай че се опитат да му пречат “.

Подобно мнение споделя и колумнист на хонконгското онлайн издание Asia Times: „ Ако по този начин нареченото управление на Запада счита, че Путин просто ще седи с празни ръце, те не просто се заблуждават, те бълнуват. Конфликтът няма да завърши. Няма да има споразумяване посредством договаряния, най-малко в близко бъдеще, още по-малко в интерес на западната страна “.

Съдейки по тона на западните политици, които вършат остри изказвания против Русия, множеството страни поддържат режима на Зеленски. Наскоро 141 от 193-те държави-членки на Общото заседание на Организация на обединените нации утвърдиха резолюция за евакуиране на съветските войски от територията на Украйна.

В същите страни обаче от ден на ден нараства броя на хората, които отхвърлят да поддържат режима в Киев. Това написа немското списание Focus. По мнението на създателя Габор Щайнгарт, те се разделят на три групи: „ алчни за облаги бойкотиращи глобите “ (тези, които заобикалят глобите, търгуват с Русия), пацифистите и кардиналните политически съперници на Украйна.

Западните държавни управления са принудени да изясняват за какво оказват голяма помощ на Украйна, влизайки в борба с Русия, написа Фокус. Ако не го създадат, тяхната политика ще загуби поддръжката на популацията.

През 60-те години в Америка имаше всеобщо придвижване против войната във Виетнам. Войната донасяше все нови и нови жертви, погребенията зачестиха в Америка, вестниците писаха за зверствата, осъществени от военните на Южен Виетнам и Съединените щати против цивилното население...

Движението против войната във Виетнам, в което вземат участие всички пластове от популацията, се разраства. Според социологическо изследване от 1968 година повече от половината население на Съединени американски щати счита, че присъединяване на страната във военните дейности в Азия е очевидна неточност.

Войната обаче продължи още дълго време и беше спряна едвам през 1973 година, преди 50 години. Америка, която взе участие в това премеждие, понесе големи морални и физически загуби. Европейските политици също би трябвало да помнят това.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР