Ще живеем с коронавируса поне до следващото лято. Това прогнозира

...
Ще живеем с коронавируса поне до следващото лято. Това прогнозира
Коментари Харесай

Коронавирусът ще е сред нас още почти година, прогнозира Макрон


Ще живеем с ковид а най-малко до идващото лято. Това предвижда президентът на Франция Еманюел Макрон , съобщи Нова ТВ.   

Изказването му пристигна след посещаване на болница с пациенти, инфектирани с COVID-19  в градчето Понтоаз, край Париж.

Само преди дни Франция регистрира антирекорд - 42 000 новозаразени за ден. Страната е единствено една от цяла редица европейски страни, които също регистрират рекордни равнища на нови случаи.   

" Ще би трябвало да изтърпим известно време. Правителството се пробва да сложи обстановката под надзор, само че не е елементарно ", разяснява Амил Бело, клиент на бар в Рим.

Не всички са съгласни с вечерните часове. В Неапол имаше сблъсъсци на полицията с група недоволни, които отказваха да се съобразят с ограничаването.

Заразата бележи рекорден растеж освен в Европа. Съединените щати регистрираха 84 000 инфектирани за един ден. А броят на умрелите се връща към равнищата от огромната рецесия преди няколко месеца.

И до момента в който експертите сигнализират, политиците трансформират и ковид а в инструмент от предизборната битка. По време на последния спор, Тръмп съобщи, че вирусът си отива. А здравният министър споделя противоположното.

Мерките против вируса също се трансфораха в политически въпрос. Много от последователите на републиканците са срещу носене на маски и затваряне на комерсиалните обекти. Много от последователите на демократите желаят ограничения , сходни на тези в Европа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР