Ще изследват влиянието на Фейсбук върху електоралните нагласиАмериканската организация Social

...
Ще изследват влиянието на Фейсбук върху електоралните нагласиАмериканската организация Social
Коментари Харесай

Ще изследват влиянието на Фейсбук върху електоралните нагласи
Ще изследват въздействието на Facebook върху електоралните настройки
Американската организация Social Science One има намерение да даде на откриватели достъп до масива с данни на Facebook, с цел да се направи оценка на въздействието на обществената мрежа върху електоралните настройки.

Организацията е сътрудник на Facebook. Тя е подготвена да даде на учените достъп до 1000 терабайта информация от обществената мрежа.

От Social Science One прецизираха, че учените могат да получат финансиране, което ще бъде отпуснато от редица неправителствени организации, измежду които фондът, учреден от милиардера Чарлз Кох.

Представители на Facebook още през април тази година дадоха обещание да дадат достъп до персоналните данни на потребителите на учени, изследващи ролята на една или друга обществена медия в изборния развой. Тогава не беше конкретизирано кой точно ще се заеме с изследванията. От Facebook увериха, че няма да оказват въздействие при подбора на учените, върху тяхната работа и заключения.
 Марк Зукърбърг. Марк Зукърбърг. / БГНЕС
Повод за проучването стана абсурдът, разразил се след изявления в „ Ню Йорк Таймс “ за предаването на данни от обществената мрежа на компанията „ Кеймбридж Аналитика “. По разнообразни оценки става дума за към 87 милиона потребителя. Президентът на компанията Марк Зукърбърг през април беше изслушван от американския Конгрес. Той даде обещание на законодателите в бъдеще Facebook да борави по-внимателно с персоналните данни на своите клиенти. /ТАСС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР