Ще използваме опита на южната ни съседка за контрол над

...
Ще използваме опита на южната ни съседка за контрол над
Коментари Харесай

Броят яхтите на българи в Гърция

Ще използваме опита на южната ни съседка за надзор над частните квартири


Данни за българите, които имат яхти и парцели в Гърция, ще получи Националната организация за доходи от южната ни съседка. За това са се договорили шефовете на приходните организации на България – Галя Димитрова, и на Гърция – Джордж Пицилис, на среща в Атина.

Национална агенция за приходите пък ще даде на сътрудниците си в Гърция данни за парцелите и плавателните съдове, които гърци са купили в България. В резултат Национална агенция за приходите ще може да ревизира дали формалните приходи на хората, които имат яхти, къщи и жилища в Гърция, дават отговор на имуществото им. И при разминаване ще започват проверки. Друга област, в която данъчните на двете страни ще си сътрудничат, е електронният одит и контролът върху електронната търговия. Интерес от българска страна е провокирала електронната платформа, в която всеки грък е задължен да се записва, в случай че отдава чартърен неподвижен парцел в известните онлайн приложения. В България към момента огромна част от хората, които дават квартири на морето, не заплащат налози върху получените приходи и задачата на Национална агенция за приходите е това да се промени.

На срещата в Атина е разисквано и взаимоотношението на приходните организации при използването на митнически режим 4200, при който стока се вкарва на територията на една страна от Европейски Съюз, само че е предопределена за друга. Данните на Национална агенция за приходите демонстрират, че има случаи артикули, които по документи минават пренос, се продават в България без да се заплащат налози. От гръцка страна е стихотворец ангажимент да се изследва опцията информация за лицата, употребяващи този митнически режим, да бъде даване на Национална агенция за приходите автоматизирано. Като преди този момент, за избран интервал от време, данните за всички търговци, оформили режима в Гърция, ще бъдат подадени на Национална агенция за приходите за осъществяване на инспекция за спазването на данъчните закони в България. Освен това на срещата в Атина е контрактувано двете приходни администрации да си обменят данни при покупко-продажби за над 5000 лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР