Ще използвам влиянието си, пише електронното издание на в. Хюриет,

...
Ще използвам влиянието си, пише електронното издание на в. Хюриет,
Коментари Харесай

Турската преса с горещи коментари за думите на Борисов в Берлин и предстоящото му посещение в Турция

" Ще употребявам въздействието си ", написа електронното издание на в. " Хюриет ", извеждайки откъс от изявлението на Борисов. Поместени са думите на премиера за идното му посещаване в Турция, където ще беседва с президента и министър-председателя на страната, предава Българска национална телевизия.

Вестникът предава думите на Борисов, че ще постави старания за нормализиране на връзките сред Анкара и Брюксел. " Не мога да знам какъв триумф ще имам, само че ще употребявам цялото си въздействие ", е показал министър председателят, представен от " Хюриет ". Борисов е откроил също икономическия капацитет на Турция, написа още турското издание.

В. " Йени акит " подчертава върху думите на Меркел от вчерашната конференция, че Германия и Турция би трябвало да продължат разговора и след изтеглянето на немските военни от базата Инджирлик. По отношение на България се показва, че немският канцлер е благодарила на България за метода към сигурността на границата с Турция и по въпроса за трафика на хора.

Частната турска телевизия НТВ също написа на уеб страницата си по тематиката, като помества думите на Борисов, че сред Турция и Европейски Съюз е имало доста отрицателни моменти, само че той ще постави старания за нормализиране на тази връзка при идното си посещаване в Турция. Борисов е показал, че Турция е огромна страна, която има връзки с доста страни, написа още НТВ.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР