Ще използвам европейската писта и Брюксел, за да видят в

...
Ще използвам европейската писта и Брюксел, за да видят в
Коментари Харесай

Елена Йончева: В България работещите бедни са работещи гладни

" Ще употребявам европейската писта и Брюксел, с цел да видят в Европа какво се случва в България, с цел да не продължава този възмутителен обир у нас. " Това сподели лидерът на листата за европейските избори на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева пред БТВ. " Липсва ми публицистиката. Знаех против какво се изправям и заради тази причина влязох в политиката, само че не допусках, че ударите против мен ще са толкоз безскрупулни.

Мафията удря грубо ", сподели в ефира тя. Йончева приветства решението на основния прокурор да бъдат разкрити офшорните сметки на български политици в чужбина, както и парцелите им. Според нея министър председателят го е боязън, тъй като следва избор на европейски основен прокурор, а ръководещите са били срещу госпожа Кьовеши да оглави европейската прокуратура. " Борисов е прав, като споделя, че къщата в Барселона е на различен човек. Не се води нито на него, нито на Борислава Йовчева. Ние желаеме да бъде разследвана сметката на компания " EMA BGS SL ", шеф на която е била Йовчева ", сподели Йончева и добави, че левицата желае да бъде разследван пътят на 1,7 млн. евро. Тя изясни, че по следствие на левицата парите са постъпили от офшорна кипърска компания, на която притежателят е незает. " Представителите на тази компания са двама души. Единият е Иван Саздов, шеф на " Tенис клуб Банкя " ЕООД. Вторият човек е негов съучастник - Радослав Иванов, братовчед на Борисов, който към сегашния миг е притежател на някогашния бизнес на премиера, в това число и компаниите " Ипон ".

Тя добави, че Българска социалистическа партия не се интересува от персоналния живот на Борисов, само че желае от основния прокурор да направи инспекция по случая. " Искаме да разберем, дали Радослав Иванов не е скритото и подставено лице на премиера Борисов за правене на бизнес ", добави по тематиката Йончева. Елена Йончева беше уверена, че Брюксел знае какво се случва и в Румъния и България и напомни, че Лаура Кьовеши е преследвана в страната си поради следствията й. " Нямам никакво подозрение, че хората, подали сигнал в прокуратурата против мен, в лицето на Антон Тодоров, Тома Биков и Делян Добрев, ще понесат отговорност ", сподели Йончева. Според нея за всеки опит на левицата да разкрие корупционните схеми на ГЕРБ, те вадят бухалка против Българска социалистическа партия.

Тя напомни, че когато изнесе данни, че се краде от санирането, Борисов е излязъл с неистини против нея, а тя го е осъдила за клюка. Когато е изнесла данни за метода, по който се строи оградата с Турция, вицепремиерът отново е излязъл с бухалка. " Както през 90-е години Борисов е работил с дървена бухалка, в този момент употребява държавните институции ", означи Йончева. Елена Йончева изясни, че президентът на страната би трябвало да има позиция, когато вижда закононарушение в страната. " Когато виждаме, че страната се разграбва и се ръководи от една проведена незаконна група, в случай че той мълчи, значи, че става съизвършител на всичко това ", сподели лидерът на листата на левицата за европейските избори. Йончева изясни, че по време на акцията е обиколила цялата страна и се е сблъскала с голяма беднотия. " Работещите небогати са работещи гладни.

Милион и половина българи живеят под прага на бедността. Това не са единствено пенсионери, а и млади работещи фамилии ", сподели лидерът на евролистата на " Българска социалистическа партия за България ". " Трябва да имаме мощни граници. Трябва да има и общоевропейска войска. Има заплаха България да изпадне от общоевропейската сигурност ", сподели Йончева по въпроса за битката с миграцията. По думите на Елена Йончева, отбраната на ползите на България става и през европарламента, само че може да стартира от тук. " Първото нещо, което би трябвало да се направи, е да се спре разграждането в България, тъй като годишният обир тук е на стойност 11 милиарда евро. Това е 22% от Брутният вътрешен продукт по данни на Световната банка ", изясни Йончева. Тя заключи, че тези пари могат да влязат в стопанската система и да трансформират живота на българите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР