ЩЕ ИЗПЛЕСКАТ ЛИ БИВШИЯТ НЕМСКИ КАНЦЛЕР? *** Русия и Германия

...
ЩЕ ИЗПЛЕСКАТ ЛИ БИВШИЯТ НЕМСКИ КАНЦЛЕР? *** Русия и Германия
Коментари Харесай

ЩЕ ИЗПЛЕСКАТ ЛИ БИВШИЯТ НЕМСКИ КАНЦЛЕР? *** Русия и Германия си забраниха медии

ЩЕ ИЗПЛЕСКАТ ЛИ БИВШИЯТ НЕМСКИ КАНЦЛЕР?
*** Русия и Германия си не разрешиха медии.
.
Германският Християнсоциален съюз (ХСС) прикани да бъде отнета държавното заплащане на някогашния канцлер Герхард Шрьодер, откакто през днешния ден се разбра, че той ще бъде назначен в надзорния съвет на съветската газова компания „Газпром“.

– Поведението на Герхард Шрьодер е нездравословно за Германия. Трябва да проведем диалози с всички партии за лишаване на формалното му заплащане! – съобщи Щефан Мюлер, ръководител на парламентарната група на ХСС в Бундестага. – Тези, които си разрешават да получават заплата от автократи, не се нуждаят от пари на немските данъкоплатци.

На същото мнение е и Мари-Агнес Щрак-Цимерман от демократичната Партия на свободните демократи. Тя показа в „ Туитър“, че Шрьодер вреди на родината си и получава доста повече от положително възнаграждение за това от един автократ..
След овакантяване на поста някогашните немски канцлери получават заплащане от страната, с което заплащат заплатите на техни чиновници и други разноски.

Скандалът избухна, тъй като през днешния ден беше обявено, че някогашният германвски канцлер ще бъде назначен в Надзорния съвет на „ Газпром ” на мястото на Тимур Кулибаев, шурей на някогашния казахстански президент Нурсултан Назарбаев. Кулибаев бе отхвърлен от поста си след миналите в принуждение вълнения, които избухнаха в Казахстан през януари.

Шрьодер от 2018 година е ръководител на надзорния съвет на държавния петролен тръст „Роснефт“, ръководител е и на комитета на акционерите на плановата компания „Северен поток“ и президент на борда на шефовете на „Северен поток 2“.

Другите партии към този момент не са взели отношение по абсурда, само че наподобява, че са на същото мнение.

Същевременно както ви осведомих преди десетина дни, назряващият проблем с медиите откри „ позволение ”. „ Дойче Веле ” се снабди със възбрана да предава в Русия, а немскоезичната версия на съветската телевизия RT получи възбрана за активност в Германия.

Григор Лилов
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР