Ще изпържите хората – така Дан Арнолд, служител на UV

...
Ще изпържите хората – така Дан Арнолд, служител на UV
Коментари Харесай

Възможно ли е COVID-19 да загине при ултравиолетово лъчение?

Ще изпържите хората – по този начин Дан Арнолд, чиновник на UV Light Technology, дава отговор на въпрос на BBC може ли коронавирусът да бъде погубен с ултравиолетови (UV) лъчи, при изискване че има облъчване на хора.
COVID-19 умира при ултравиолетово излъчване, само че то е толкоз мощно, че ще убие и човек, прецизира Арнолд, откакто споделя, че от ден на ден клиенти са се обърнали към UV Light Technology и са питали дали може да се постави уред с ултравиолетово излъчване на входа на питателните магазини, хората да минават през него, да бъдат облъчвани и COVID-19, в случай че е по тях, да бъде погубен.
Всъщност, в спектъра на ултравиолетовото излъчване има три типа лъчи, като така наречен UVC (ултравиолет С) и в действителност те убиват генетичен материал, в това число вируси. Когато идват от Слънцето, тези лъчи биват спирани от озоновия пласт. Лъчите се употребяват за дезинфекция – в лечебни заведения, пространства, даже самолети, а Китай ги използваше за рейсовете от градския превоз в Ухан. За това излъчване още няма научни проучвания – дали работи против COVID-19, само че има проучвания, че визира „ бащата ” на настоящия ковид – SARS. Лъчите обелват вируса по този начин, че го стопират от това да се развъжда – т.е. той става безплоден.
„ При тези лъчи лишава секунди човешкото тяло да обгори ”, предизвести Арнолд.
В последна сметка към този момент заключението е, че що се отнася до останалите ултравиолетови лъчи от спектъра – UVA и UVB, то най-вероятно излагането на слънце оказва помощ против COVID-19, само че не можеш да разчиташ на това. При изследвания на SARS стана ясно, че той устоя на 15 минути излъчване от UVA, само че не е имало проучвания за по-дълги интервали на облъчване.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР