Ще изпълня мандата и ще се върна при президента, заяви

...
Ще изпълня мандата и ще се върна при президента, заяви
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще изпълня мандата, започват разговори за състава на експертен кабинет

Ще извърша мандата и ще се върна при президента, съобщи претендентът за министър председател Мария Габриел в коридорите на Народно събрание.

Разговорите минават на идващ стадий - ще се разисква поименният състав на кабинета.

" Ние сме виновни България в границите на първия мандат да сформира държавно управление. Проведохме цяла седмица срещи, за мен в този момент е пристигнало време да минем към идващия стадий - поддръжка за държавно управление с първия мандат с ясни тематики и цели, експертно държавно управление от една година, само че към този момент ще си приказваме за имена и състав на Министерски съвет ", сподели Габриел.
До този миг имена не са обсъждани, съобщи още тя.

" Имаме потребност от бюджет, хората търсят непоклатимост, има потребност от бюджет, адресиране на проблемите с инфлацията, както и да наваксаме двугодишното забавяне по Плана за възобновяване ".

Съдебната промяна ще е основна, тъй като от три години е в дневния ред на българското общество, сподели Габриел и посочи, че не става дума единствено за промяната на основния прокурор.

" Много ясно обрисувах своите пълномощия - има министър на правораздаването, има Висш съдебен съвет и има процедура. За мен беше очевидно, че вероятно държавно управление с министър-председател Мария Габриел ще извърви пътя за цялостна правосъдна промяна, тогава ще гледаме и в посока конституционна промяна ".
Попитана дали ГЕРБ-СДС биха подкрепили втория мандат, Мария Габриел съобщи, че няма политическа логичност в такова решение.

Коментира още, че с депозирането на оставката си като еврокомисар е спазила договорите на Европейски Съюз и конституционните правила на България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР