Ще изпълним дейностите по булеварда до края на годината. Няма

...
Ще изпълним дейностите по булеварда до края на годината. Няма
Коментари Харесай

„Изпреварващият” ремонт на бул. „Хаджи Димитър” все още е зациклил

„ Ще осъществим дейностите по булеварда до края на годината. Няма тежка подземна инфраструктура ”.  Това обявиха от компанията реализатор „ София асфалт ” на първата копка бул. „ Хаджи Димитър ” на 9 септември.  Месец и половина по-късно от компанията не престават да се  „ борят ”  с подземната инфраструктура в цялото южно платно.
Прочетете още
Все още има  ВиК действия,  като не са приключени, както и не с положени всички гофрирани тръби.  Бордюрите към този момент са на терен, само че по този начин и не е почнало тяхното полагане. В същото време и от ЕВН са почнали да прекарват кабели, което в допълнение може да забави плана.   

Преди две седмици шефът на компанията Иван Георгиев съобщи, че е безпределно спокоен за периодите по плана, които са 240 дни.  По думите му, ще му трябват по 100 дни за платно, с цел да приключи булеварда.

С тези темпове обаче  „ краят на годината ” няма по какъв начин да бъде заловен като период. В профила на купувача на Община Пловдив обаче е видно,  че крайният период на контракта е 31 декември 2023 година. С други думи планът ще бъде подготвен до края на годината, само че евентуално идната.

Тапите по булеварда пък се  трансфораха в всекидневие. Двупосочното придвижване освен, че не облекчи придвижването, а и повече го затапи съгласно живеещите в квартала.

Отговорът със софийския консорциум за обекта е 3,749 млн. лв., само че съгласно плановете на Община Пловдив трябват в допълнение 899 хиляди лв.. Точната сумата ще бъде избрана, когато се подпише анексът.

Реконструкцията е от оборудване „ Коматевски пътен възел “ до ул. „ Царевец “. В обсега на поръчката влиза подмяната на до момента съществуващата паважна настилка с асфалтова, замяна на тротоарите, създаване на джобове за контейнери за боклук, слагане на антипаркинг колчета, замяна на водопровод, замяна на канализация, създаване навелоалея, замяна на уличното осветяване с LED, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР