Ще изместят ли новите технологии човешкият фактор в търговията с

...
Ще изместят ли новите технологии човешкият фактор в търговията с
Коментари Харесай

Помагат ли технологиите на брокерите на имоти

Ще изместят ли новите технологии човешкият фактор в търговията с недвижими парцели? Този въпрос идва някак естествено на фона на бързия ритъм на нахлуване на технологиите във всички сфери от живот. Безспорно работната среда се промени. И това се отнася освен за специалности, тясно свързани с технологиите, само че и за всички останали. Една от тях е и търговията с недвижими парцели. В другите кътчета на планетата навлизането на високите технологии в търговията с недвижими парцели е на разнообразни равнища. Така да вземем за пример, в Япония за 2017 година са регистрирани 380 000 огледа с VR очила.

„ Очевидно бизнесът на недвижимите парцели ще се трансформира, не тъй като IT технологиите ще изместят индивида, а тъй като самият човек се трансформира. Следващите генерации изискват това от нас. Не е надалеч времето, когато комплицирани база данни, учредени на изкуствен интелект, ще сортират подобаващи парцели и ще ги оферират на нашите клиенти. Огледите до някаква степен ще се променят”, предвижда Антон Андонов, изпълнителен шеф на ЕРА България по време на конференцията „ Шумът на парите”, на която най-големият уебсайт за недвижими парцели imot.bg е медиен спонсор.

Професията на брокера на недвижими парцели на процедура няма по какъв начин да бъде сменена от изкуствен интелект. Установено е, че тя изисква най-малко 15 области от науката, за които медиаторът би трябвало да има знания. „ Благодарение, въздействието на високите технологии, сме очевидци на редица хубави нови планове, както в жилищния, по този начин също и в офисния сегменти. Днешните планове се отличават с отличен дизайн, а това е, което търсят клиентите”, споделя ръководителят на Национално съдружие „ Недвижими имоти” Добромир Ганев.

„ Технологиите основават нови благоприятни условия пред брокерите. Те по-скоро допълват активността на медиатора, а не я изместват. Технологиите ще ни разрешат да се концентрираме върху човешките връзки. Ако имотният пазар приложи всички софтуерни благоприятни условия, това ще докара единствено до ползи” е мнението на Полина Стойкова, изпълнителен шеф на Bulgarian Properties.

Трудно е да се дефинира по какъв начин ще наподобява предлагането на недвижими парцели след 10 даже 5 години, разясняват експерти. Безспорно обаче едно е ясно – технологиите ще улеснят избора на клиента при покупка на жилище. 3D снимането на парцели, което дава опция за подробен отдалечен оглед също се улесни доста посредническата активност. А какво още ни чака е въпрос на време да забележим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР