Ще излъчва повече от 150 канала, вкл. 30 в HD,

...
Ще излъчва повече от 150 канала, вкл. 30 в HD,
Коментари Харесай

Телеком Сърбия пуска нова ТВ платформа „директно-до-дома“

Ще излъчва повече от 150 канала, включително 30 в HD, от спътник на SES

Зрителите в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора скоро ще имат достъп до ново ТВ наличие

Нова сателитна ТВ платформа ще обслужва феновете в три страните от някогашна Югославия. Телеком Сърбия ще достави ТВ наличие от орбитална позиция SES 23.5 Изток в Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Основният телекомуникационен оператор в Сърбия подписа дълголетен контракт със SES за няколко транспондера, с цел да започва нова ТВ платформа директно-до-дома (DTH). Телеком Сърбия ще стартира да излъчва в трите страни от някогашна Югославия по едно и също време в средата на декември тази година.

DTH платформата ще даде опция на Телеком Сърбия да излъчва повече от 150 канала, включително 30 с висока резолюция (HD). Всички сръбски публични телевизионни канали ще бъдат предавани на платформата некодирани. Зрителите ще се възползват и от софтуерни усъвършенствания – Телеком Сърбия е избрала приемници без карти за тази услуга, която ще е налична със сателитна паница от 60 см.
още по тематиката
Телеком Сърбия и SES си партнират от 2011 година, като по-рано тази година телекомът трансферира цялото си ТВ наличие на спътник на SES на орбитална позиция 23.5 Изток, който подсигурява достъп до допустимо най-широка публика. SES обслужва близо 2,9 милиона DTH домове в Европа от тази локация.

„ Бившите югославски страни са пазар с динамичен напредък “, сподели Мартин Орнас-Кубацки, вицепрезидент по продажби за Централна и Източна Европа в SES Video. „ Позицията 23,5 градуса Изток е най-бързо разрастващата се локация на SES с достъп до Централна и Източна Европа и страните от Бенелюкс, с доста паневропейски оператори, които излъчват своето наличие от там “, добави той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР