Ще изкупува цялата продукция на вятърна централа във Финландия81-мегаватова вятърна

...
Ще изкупува цялата продукция на вятърна централа във Финландия81-мегаватова вятърна
Коментари Харесай

Google сключи поредна голяма сделка за зелена енергия

Ще изкупува цялата продукция на вятърна централа във Финландия

81-мегаватова вятърна електроцентрала във Финландия ще доставя цялата си сила на Гугъл

Гугъл ще изкупува всичката електрическа енергия от новата, 81-мегаватова вятърна електроцентрала Hedet във Финландия. Изграждането на 18-те вятърни турбини на бъдещия ветроенергиен парк се чака да стартира до края на годината.

Проектът ще стартира да действа в края на идната година. От финландската компания са горди с новото достижение, излиза наяве от думите на Ксавие Барбаро, основен изпълнителен шеф на Neoen – една от двете фирми-собственици на фермата, заяви GreenTech.bg.

„ Радваме се, че Гугъл избра да работи с нас. Доставянето на зелена електрическа енергия за водеща мултинационална компания във Финландия, където се предизвиква възобновимата сила, изцяло подхожда на тактиката и опциите ни ”.
още по тематиката
По думите му, доверието на огромните мултинационални компании се печели „ с помощта на конкурентни активи, солидни основи и дълготрайна вероятност ”.

„ Чрез производството на електрическа енергия от възобновими източници на най-конкурентната цена, на локално равнище, стабилно и в огромен мащаб, ние сме се трансформирали в международен водач в енергийния преход и се гордеем, че назоваваме Гугъл наш клиент ”, добавя той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР