Ще искате да ги опитате, защото наистина се топят в

...
Ще искате да ги опитате, защото наистина се топят в
Коментари Харесай

Маслени рогчета със сирене и ким

Ще желаете да ги опитате, тъй като в действителност се топят в устата

Необходими Продукти

МАСЛЕНО ТЕСТО


● прясно мляко - 200 мл топло
● олио - 30 мл
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 ч.л.
● квас - 7 г суха
● брашно - 500 г
● масло - 100 г разтопено

ПЪЛНЕЖ


● сирене - 150 г краве

ЗА НАМАЗВАНЕ


● белтъци - 1 бр.
● ким - за поръсване

Начин на подготвяне

Фурна - 180 градуса; плоска тава, покрита с хартия за печене; може да се работи и в хлебопекарна; може да се измеси напълно в миксер или на ръка.

В центъра на брашното се поставя маята, разбърква се и се прибавя топлото прясно мляко, олиото, захарта и солта. Замесва се тесто, което първоначално стои жестоко и изсъхнало.

Постепенно се прибавя разтопеното масло по 1-2 с. л., като се изчаква добре да се поеме от тестото при непрестанно измесване. Получава се мека маслена топка. Оставя се да втаса.

Готовото тесто се премерва на кантарче и се дели на 16 равни топки, към 50-55 грама всяка. Всяка топка се разточва с точилка, леко би трябвало да е във формата на круша, прибавя се натрошеното сирене и се завива на ролка.

Подреждат се в тавата с разстояние сред тях и се оставят да втасат за още 30 минути. Намазват се с белтък, поръсват се с ким.

Рогчетата се пекат на 180 градуса за към 15-17 минути.

Инфо: Кулинарен блог Кокона

Забележка: Изписала съм рецептата тъкмо както е показана, само че с цел да не измесвам на ръка напълно съм употребила миксер, като добавях маслото със стайна температура на кубчета.

В началото тестото в действителност стои изсъхнало, жестоко, тежко, само че след прибавянето на маслото, то изсветлява, става меко и еластично.

Миксерът работи на най-ниската степен и това измесване е към 15-20 минути до момента в който изцяло се е отделило тестото от стените на купата и образува хубава маслена топка.

Маслените рогчета със сирене и ким са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР