Ще инвестираме в изграждането на нова база за водни спортове,

...
Ще инвестираме в изграждането на нова база за водни спортове,
Коментари Харесай

Иван Портних: Ще инвестираме в изграждането на нова база за водни спортове

Ще влагаме в построяването на нова база за водни спортове, само че и ще развием съществуващите, както подхожда на морската ни столица – Европейски град на спорта. Това съобщи досегашният кмет и претендент за нов мандат Иван Портних на срещата, инициирана от Обществения съвет по спорт.

Той увери, че Варна ще се приготви уместно и за идното домакинство на европейското състезание по ветроходство, което ще се организира през 2021 година По мотив вложенията в спортната инфраструктура Портних уточни, че се работи за довеждане докрай на зала „ Младост” и за ремонт на залите в Семеен кодекс „ Простор”.



„ Планираме и покриване на байсейн „ Приморски”, посочи претендентът за кмет, като добави, че в зоната сред кметството в регион „ Аспарухово” и моста следва построяването на закрит басейн с минерална вода. „ Цялата зона канал – море би трябвало осезателно да се развие. Съвместно с Техническия университет ще разтеглим спортната база в кампуса”, ангажира се Портних. Заедно с Кристиан Димитров, който оглавява общинската дирекция „ Спорт” и е претендент на ГЕРБ за общински консултант, сложиха акцент и върху вложенията в развиването на всеобщия спорт.



Специално внимание беше обърнато на напъните да се ремонтират игрищата в учебните дворове, които интензивно се употребяват от младежите. „ Правим 18 нови такива стадиони и следващата година чакаме да приключим обновяването спортните площадки във всички училища”, увери Иван Портних.

По думите му от 2013 година средствата, заделяни за финансиране на спортните клубове, са се нараснали 2,5 пъти. „ Собствените доходи на община Варна бележат устойчива наклонност на повишаване - с близо 75%, без да покачваме локалните налози и такси. Това е знак за развиването на стопанската система в града и на тази база чакам в общинския бюджет да има задоволително средства, с цел да увеличим още веднъж финансирането за клубовете”, посочи Иван Портних.



От Обществения съвет поддържаха концепциите му за надграждане на постигнатото в спортната сфера, като оцениха напъните да се усъвършенства спортната база, да се поддържат клубовете и да се работи за развиване на всеобщия спор. Свършеното през последните години даде отражение и върху обогатяването на спортния календар и сполучливото осъществяване на редица интернационалните събития, регистрираха спортните деятели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР