Ще инвестираме 10 милиарда злоти (€ 2,3 милиарда) в сигурността

...
Ще инвестираме 10 милиарда злоти (€ 2,3 милиарда) в сигурността
Коментари Харесай

Полша ще вложи € 2.3 милиарда, за да подсигури границите си с Русия и Беларус

„ Ще влагаме 10 милиарда злоти (€ 2,3 милиарда) в сигурността на нашата граница с Беларус и Русия, с цел да създадем границите на Полша безвредни в спокойно време и непробиваеми по време на война ”, сподели полският министър председател Доналд Туск пред Politico.

Според него Полша заема стратегическа позиция на източния фланг на НАТО и Европейския съюз и се усеща виновна за сигурността на целия континент.

В началото на май полският министър на защитата Владислав Косиняк-Камиш предложи построяването на линия от отбранителни уреди по границата с Калининград и Беларус. Министърът означи, че полските управляващи към този момент са почнали да укрепват металната бариера по границата с Беларус, с цел да спрат незаконната миграция. Министърът оповести, че разноските за строителството на защитните гранични уреди са най-големите до момента в историята на страната.

През февруари The Times заяви, че балтийските страни ще построят над 1 000 бетонни бункера по границите си с Русия и Беларус. Според авторитетното издание, „ Балтийската отбранителна линия “ ще...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР