Ще интегрира гласовия асистент дълбоко в средата на Microsoft 365Cortana

...
Ще интегрира гласовия асистент дълбоко в средата на Microsoft 365Cortana
Коментари Харесай

Microsoft спира Cortana за iOS и Android

Ще интегрира гласовия помощник надълбоко в средата на Microsoft 365

Cortana ще отпадне като приложение за iOS и Android от края на януари 2020 година
(снимка: Microsoft)

Microsoft ще приключи поддръжката на гласовия помощник Cortana за мобилни платформи iOS и Android. Съответните приложения ще бъдат затворени в края на януари 2020 година, заяви Android Community.

Достъп до версиите на Cortana за Android и iOS първи ще изгубят потребителите в Австралия, Канада, Англия, а също по този начин в Индия, Китай, Мексико, Испания и Германия. В бъдеще описът от страни ще бъде уголемен, само че не се показват съответни дати.

Cortana ще изчезне и от приложението Microsoft Launcher. Потребителите към момента ще имат достъп до основаното наличие посредством Cortana в Windows. Напомнянията, описите и дилемите на Cortana автоматизирано се синхронизират с приложението To Do, което е налично за инсталиране гратис.

Решението да приключи поддръжката на Cortana на конкурентни мобилни платформи отразява устрема на Microsoft да направи виртуалния помощник по-полезен и да го интегрира по-дълбоко с приложенията в Microsoft 365. Това може да се пояснява и като отвод от борбата на пазара за гласови асистенти след несполучливия опит на компанията да наложи лична мобилна операционна система.
още по тематиката
Cortana е виртуален гласов помощник с детайли на изкуствен интелект. Той се появи през 2015-та – една година след стартиране на сходен артикул от Amazon, прочут като Alexa. Водещи играчи на този пазар са още Гугъл Assistant и Apple Siri.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР