Ще инициирам среща с представители на Народното събрание, Министерството на

...
Ще инициирам среща с представители на Народното събрание, Министерството на
Коментари Харесай

Министър Петкова се срещна с представители на производители на енергия от възобновяеми източници

„ Ще предизвиквам среща с представители на Народното събрание, Министерството на енергетиката, Комисията по енергийно и водно контролиране и Държавен фонд „ Земеделие “, на която производителите на електрическа енергия от възобновими източници да изложат своите претенции. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на среща с представители на ВЕИ бранша. Днешният им митинг е обвързван с смяна в Закона за енергетиката, направена през юли месец 2015 година

Министър Петкова изясни, че по силата на тази смяна е решен въпрос, обвързван с двойно финансиране. Производителите на сила от възобновими източници, които са получили финансиране по Оперативна стратегия за развиване на селските региони от Държавен фонд „ Земеделие “ са получили преференциални цени и с решение на някогашната Държавна комисия за енергийно и водно контролиране.

След осъществена инспекция от Европейския одитен орган по програмата е установено двойно финансиране. Министър Петкова напомни също по този начин, че във връзка с смяната в Закона за енергетиката Конституционният съд се е произнесъл, че тя е законосъобразна.

Очаква се идната седмица да се насрочи среща сред заинтригуваните страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР