Ще има възможност и други сектори да поискат намаляване на

...
Ще има възможност и други сектори да поискат намаляване на
Коментари Харесай

Икономист: Не може бебешка количка и Лаборгини да са с еднакво ДДС

Ще има опция и други браншове да изискат понижаване на Данък добавена стойност. Например производителите на храни. Но в множеството страни на Европейски Съюз Данък добавена стойност е сред 0 и 5 % или сред 5 и 10 %. Ние сме единствената страна дружно с Дания, която нямаме диференцирани ставки. Същото е и за бебешките артикули - по какъв начин да подтикваме раждаемостта, когато бебешката количка и Ламборгинито са на 20% Данък добавена стойност и двете!?
Това разяснява намаляването на Данък добавена стойност в ефира на бТВ икономистът Румен Гълъбинов.

Тук би трябвало всички бебешки артикули да са с понижен налог. Така че на България й следва въвеждане на диференцирани ставки на дадени артикули и това ще е потребно и за стопанската система, и за жителите, разяснява той.

Намаляването на Данък добавена стойност е потребна антикризисна мярка. Мисля, че тук има огромно недоумение, тъй като има огромна икономическа и обществена логичност. Германия също понижи Данък добавена стойност краткотрайно. При нас това също ще е краткотрайна мярка. Но това ще оживи освен ресторантьорския бизнес, само че и туризма като цяло. Намаляването на нощувките и храната ще помогне да се понижи цената на туристическия пакет. Така че това е потребно, изясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР