Ще има увеличение на възнагражденията на местните служители, работещи в

...
Ще има увеличение на възнагражденията на местните служители, работещи в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще има увеличение на възнагражденията на местните служители, работещи в задграничните представителства

Ще има нарастване на възнагражденията на локалните чиновници, работещи в задграничните представителства и ще бъде повишен бюджетът на Изпълнителната организация за българите в чужбина, сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на блицконтрол в Народното събрание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тя отговори на въпрос, обвързван с модернизацията на дипломатическата работа.

Според нея „ съвременна и мощна дипломатическа работа ще бъде поръчител за това България да бъде фактор за непоклатимост в тази част на Европа и да покаже своята роля на иновационен водач “.

Габриел уточни актуализирането на наредбата за командировъчните средства на дълготрайно командированите чиновници. Наредбата не беше обновена от 2008 година, добави тя. За 2024 година бюджетът на Министерство на външните работи е повишен с над 13 млн. лева, сподели още Габриел.

Министерство на външните работи има нов организационен устав от декември, като смяната е за усъвършенстване и по-добра съгласуваност. За първи път ще има генерална дирекция „ Глобални въпроси “, изясни вицепремиерът.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР