Ще има сериозно разпръскване на гласове в център-дясно - това

...
Ще има сериозно разпръскване на гласове в център-дясно - това
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Обидата на Радев към етническите турци ще повлияе на вота

Ще има съществено разпространяване на гласове в център-дясно - това ще се случи поради кандидатурите на проф. Анастас Герджиков (подкрепен от ГЕРБ) и Лозан Панов (неофициално подсилен от ДБ). " Продължаваме промяната " дадоха поддръжката си на президента Румен Радев. Това съобщи в изявление за Novini.bg политологът Любомир Стефанов, откакто станаха ясни множеството кандидатури за президентската конкуренция.

" Ще бъде мъчно да се преценим кой ще свърши най-добре работата, а ще се премисли и президентската институция като цяло - към този момент тя е представителна и демонстративна. В годините 30 година тази институция е по-скоро проблематична, а не консенсусна. Това го видяхме и във " войната на институциите " - сред изпълнителната и президентската ", разкри политологът.

" Не виждам кандидат-президентска двойка, която може да донесе единство и утешение на обстановката. Как се чака от президента да съставлява единството на нацията, откакто е партийна кандидатура. В последна сметка президентът е партийна персона. Вижте по какъв начин се държи Румен Радев през последните години - той разделя страната и жителите. На тези, които поддържат ГЕРБ, им изяснява, че не схващат нищо ", заяви Стефанов.

Според политолога, дебатът за фигурата на президента и нужна ли е тя за страната по този начин и не се е състоял.

" Обидата към етническите турци ще повлияе на вота. Победата на Радев преди 5 години стана с гласовете на Движение за права и свободи и изненада доста хора. Голяма част в този момент от гласоподавателите на Движение за права и свободи няма да го поддържат, тъй като към този момент не го разпознават ", сподели Любомир Стефанов.

" Личности като Волен Сидеров, Костадин Костадинов и Луна отпадат на втория-третия завой на надпреварата ", разяснява политологът.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР