Ще има рецесия и ще се подкопае ролята на долара,

...
Ще има рецесия и ще се подкопае ролята на долара,
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ: Прекратяването на войната в Украйна би било най-доброто нещо за глобалната икономика

Ще има криза и ще се подкопае ролята на $, предизвести още финансовият министър Джанет Йелън
Прекратяването на войната би било най-хубавото нещо за подкрепяне на световната стопанска система. Това сподели министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в столицата на Сенегал в петък. 

Войната на Русия в Украйна визира изключително мощно африканците, като изостря продоволствената неустановеност и оказва излишно усложнение на стопанската система на континента, добави Йелън. Министерството на финансите е пресметнало, че горна граница на цените на съветския недопечен нефт и рафинирани артикули, наложена от Г-7 и техните съдружници, с цел да се лимитират приходите на Русия, може да спести 6 милиарда $ на 17-те най-големи африканските държавни, които са чисти вносители на нефт, 
Джанет Йелън заплаши, че неспособността на Конгреса да реализира консенсус по отношение на тавана на дълга и последвал възможен банкрут могат да доведат стопанската система на Съединени американски щати до криза и да провокират международна финансова рецесия, като в същото време се подкопае ролята на $ като аварийна валута, предава БНР. 
" Това сигурно ще подкопае ролята на $ като аварийна валута, която се употребява в преводи по целия свят, а за американците – доста от тях ще изгубят работата си и сигурно разноските им по заеми ще се покачат ", уточни министърът на финансите пред CNN.

Таванът на дълга на Съединени американски щати доближи прага от 31,4 трилиона $ в четвъртък - сума, която отразява средствата, които към този момент са изразходвани от държавното управление, принуждавайки Министерството на финансите да предприеме " изключителни ограничения ", като спре вложенията в два държавни пенсионни фонда.
Йелън осведоми водачите на Конгреса, че финансовото министерство е почнал да употребява " изключителни ограничения за ръководство на паричните средства ", които биха могли да предотвратят несъблюдение по държавните отговорности до 5 юни.
Белият дом отхвърля да договаря с твърдолинейните републиканци за повишение на тавана на дълга, тъй като има вяра, че много от тях в последна сметка ще се откажат от настояванията си, до момента в който възходящ хор от вложители, бизнес групи и умерени консерватори предизвестяват за заплахите от приближаване към банкрут. Републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати желаят съкращения на някои държавни стратегии, отбелязва Ройтерс.
Йелън сподели, че таванът на дълга е за разноски, които към този момент са позволени от Конгреса и не изисква спомагателни разноски.
" Така че не става дума за търсене на правото да се ангажираме с спомагателни разноски. Става въпрос просто за заплащане на сметки, които Конгресът към този момент е разрешил “, сподели тя пред CNN и добави: " Това е нещо, за което не можете да преговаряте или да се пазарите ".
Йелън разяснява и и тазседмичната си среща с китайския вицепремиер Лю Хъ и сподели, че Китай и Съединените щати би трябвало да продължат постоянната връзка и да търсят вероятности за съдействие по въпроси от световно значение като изменението на климата.
" Обсъдихме нашето съдействие и ангажимент да работим дружно за справяне с световните провокации ", сподели тя.
Източник: segabg.com, 
 
 
 
21 Яну 20236621 Яну 202347321 Яну 2023105121 Яну 202332121 Яну 202351921 Яну 2023694КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023333311 Яну 2023139719 Яну 202352528 Дек 20221023
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР