Ще има промени в ръководството на Напоителни системи, за да

...
Ще има промени в ръководството на Напоителни системи, за да
Коментари Харесай

Земеделският министър готви промени в ръководството на "Напоителни системи"

Ще има промени в управлението на " Напоителни системи ", с цел да се стабилизира сдружението. Това се разбра от изявление на земеделския министър Иван Иванов пред Би Ти Ви. Той посочи, че сега институцията има към 40 млн. лева задължения, а заплатите пък не били вдигани от години и един инженер получавал към 700 лева на месец.

Иванов сподели още, че компании, които са правили поправки на насипи на " Напоителни системи " и са още в гаранционен период, отхвърлят да поправят уврежданията, получени при последните поройни дъждове. Изпратени са писма до компаниите, само че нито една не е дала отговор, че ще предприеме някакви дейности. Материалите по всички случаи към този момент са предадени на Икономическа полиция за инспекция.

Министърът добави, че в " Напоителни системи " тече инспекция от вътрешен одит, която би трябвало да завърши на 7 януари. По думите му има подозрения за проблеми по метода на осъществяване на процедурите, като се ревизират по какъв начин са договаряни 107 млн. лева

Иванов добави, че е събрал шефовете на държавните горски предприятия да обсъдят казуса с неналичието и високите цени на дървесината за огрев. Според него има справедливи фактори като нарасналите цени на горивата. Той добави, че има и детайл на далавера от страна на търговците. Прави се разбор на износа, резултатите се чакат в петък, и в случай че се наложи, ще се наложи мораториум на износа на дърва за огрев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР