Ще има промени в държавната администрация, закани се вицепремиерът Томислав

...
Ще има промени в държавната администрация, закани се вицепремиерът Томислав
Коментари Харесай

Томислав Дончев пак коментира несъществуващата административна ”риформа”

Ще има промени в държавната администрация, закани се вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на Нова телевизия. Както постоянно, Дончев описа концепциите си за към момента несъществуващата административна промяна без да прецизира какво схваща под " промени ". Според него, не са изключени и " уволнения на държавни чиновници за усъвършенстване на административните услуги ". Това прозвуча много необичайно,като се има поради, че и при трите държавни управления на ГЕРБ до момента с министър председател Борисов броят на служителите се усилва.

Този път Дончев бе по-скромен, той не приказва за промяна и усъвършенстване, а за " промени ". Какви ще бъдат те, единствено вицето на Борисов очевидно знае. Но някои неща въпреки всичко изплуваха от думите му.

Така да вземем за пример, към този момент е ясно, че за него " съкращаването на хора не е самоцел ". И по какъв начин ще е самоцел, когато по този начин се дават топли служби с високи заплати на правилни хора, които вършат изборите. А те в последно време зачестиха. по тази причина в този момент Дончев още веднъж приказва завалено за " повишение качеството на административните услуги ", като пропуща да каже, че това може да се реализира и с увеличение броя на служителите. най-малко на хартия резултати ще има.

Томислав Дончев разкри и огромната си фантазия: " „ Голямата цел е администрацията да ни коства по-малко пари и да работи по-добре”. Вероятно вицето има поради уволняване на специалисти и експерти и замяната им с правилни хора.

Във връзка със свадите към предприятията „ Емко” и „ Донарит”, Дончев съобщи, че това е стопански спор, който се преформатира в политически. Само не сподели за какво страната влиза в спор с частни компании и им изземва бизнеса в своя изгода.

„ В този смисъл в него не е редно да се заема страна. Ако го направя, бих желал да е тази на закона. По отношение на „ Емко” откровено се надявам всички условия по закон да бъдат спазени, да бъде върнат лицензът и предприятието да работи”, разяснява бранителят на закона Дончев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР