Ще има правителство с втория мандат. То е изключително балансирано,

...
Ще има правителство с втория мандат. То е изключително балансирано,
Коментари Харесай

Асен Василев пред Дарик: Ще има правителство с втория мандат

Ще има държавно управление с втория мандат. То е извънредно уравновесено, може да организира тежките промени, може да направи измененията в правосъдната система и да отлепи страната стопански. Генезисът на измененията, които желаеме да се случат, са в гласоподавателите, които припознаха „ Продължаваме промяната – Демократична България ”. Това съобщи в предаването " Стълбището " на Дарик съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев и добави, че няма да разреши някой различен да кадрува кабинета, който обединението ще предложи. По думите на Василев това, което видяхме тази седмица, ясно демонстрира, че имаме цялостна липса на обикновено действие на прокуратурата.

" Това обаче е бездънен проблем, който не се взема решение единствено с три оставки, а би трябвало да се реши с преструктуриране на метода на ръководство на прокуратурата в България, " счита Василев.

Василев е на мнение, че до момента в който не почистим правосъдната система и прокуратурата и до момента в който не заложим на една европейска икономическа философия на развиване, няма по какъв начин страната да тръгне напред. Оттам нататък съответни параметри могат да бъдат дискутиране.

„ Виждаме, че Народното събрание е фрагментиран и най-голямата партия има 25 % от местата. По-скоро би трябвало да се откри отговорно решение за страната. Ние направихме всичко допустимо да проработи Народното събрание, подкрепихме и ръководител от ГЕРБ. Работихме и по обща законодателна стратегия. Видя се, че правосъдната промяна е извънредно належаща. Направихме оптималното, което можем, да бъдем градивни в процеса България да има постоянно държавно управление, ” уточни Василев.

Според него не е имало вид, в който обединението да поддържа първи мандат, защото това е едно заричане, което от „ Продължаваме промяната – Демократична България ” са дали на своите гласоподаватели.

„ Ние сме поредни и предвидими, което може би ни слага в по-слаба позиция, само че в нескончаем небосвод тя е устойчива и хората стартират да я правят оценка, ” безапелационен е Асен Василев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР