Ще има повишаване на лихвите за ипотечните кредити. Банките ще

...
Ще има повишаване на лихвите за ипотечните кредити. Банките ще
Коментари Харесай

Хампарцумян: Референдум дали да приемем еврото е на ръба на закона

Ще има повишение на лихвите за ипотечните заеми. Банките ще стартират да дават лихви по депозити. Няма да има внезапно повишаване на лихвите. При закрепените лихви зависи от базата, разказана в контракта. Ще имаме нелоша година, няма да влезем в криза, ще имаме 1-2% растеж на стопанската система. Това сподели пред Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян.

" Референдум дали да приемем еврото е на ръба на закона. Бил трябвало да е неразрешен, само че някак са го дефинирали, че да заобиколи закона. Апелът е към най-непросветената част от популацията, която елементарно се манипулира. От години живеем с лев, закрепен за еврото, дефакто сме приели еврото на 80%. Спокойствието от валутния ръб прави податливи хората на изказвания да не одобряваме еврото ", разяснява той.

Според него измежду позитивите от въвеждане на еврото са понижени транзакционни разноски, угнетяване на лихвите и по-евтини заеми за страната, компаниите и хората. " В Словения, Словакия, Прибалтийските републики, това се вижда. На този декор ипотечните заеми в Унгария са с високи лихви. Имаме един куп неща, които ни карат да желаеме еврото. Хърватия ще има по-спокойна среда след приемане на еврото ", предвижда той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР