Ще има повече пречки по отношение на достъпа на Великобритания

...
Ще има повече пречки по отношение на достъпа на Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания публикува дългоочакваната Бяла книга за Брекзит

Ще има повече спънки във връзка с достъпа на Англия до пазара на Европейски Съюз след Брекзит спрямо през днешния ден. Това излиза наяве от оповестената през днешния ден тактика на английското държавно управление в Бяла книга, осведомят ForexLive и " Гардиън ". Кабинетът разгласява променен вид на Бялата книга.
Планира се разграничение от разпоредбите на Европейски Съюз за услугите, което значи по-ниско равнище на достъп след Брекзит. Ще се приключи свободното придвижване на хора и директната пълномощия на евросъда на Острова. Планира се ново партньорство в региона на сигурността, което планува Англия да остане в Европол и Евроджъст. Заложено е европейските жители свободно да пътуват до Острова като туристи и краткотрайно по бизнес.
Бизнесът ще може да трансферира " надарените си чиновници " от Англия в Европейски Съюз или противоположното след Брекзит, написа в дълго чаканата тактика.
В документа, оповестен през днешния ден, се споделя, че държавното управление е квалифицирано да разреши на жителите на Европейски Съюз да пътуват свободно без виза на Острова като туристи и за краткотрайна работа, а също по този начин се разрешава на студенти от съюза да учат във Англия.
Въпреки че в Бялата книга се акцентира, че ще се приключи свободното придвижване на хора в края на преходния интервал през декември 2020 година, в документа написа, че ще е належащо да се признае " дълбочината на връзките и тесните контакти сред народите на Обединеното кралство и Европейски Съюз ".
Въпреки че се акцентира задължението за преустановяване на свободното придвижване, поддръжници на " твърдия " Брекзит са разтревожени, че жителите на Европейски Съюз ще имат преференциален достъп до Англия спрямо другите страни. Но държавни източници намекнаха, че теоретично е допустимо и с други страни да се сключат сходни съглашения в бъдеще.
Публикуването на документа беше съпроводено от безредни подиуми в Камарата на общините, откакто стана ясно, че депутатите не са се сдобили с документа.
Новият министър за Брекзит Доминик Рааб показа Бялата книга пред Народното събрание.
В документа се отбелязва, че по въпроса за придвижването на служащи след Брекзит " бъдещото икономическо партньорство на Англия би трябвало да предложи реципрочни съглашения, съвместими с прекратяването на свободното придвижване ", в това число и ограничения, които " поддържат бизнеса да даде услуги и да реалокира надарените си хора ".
Бялата книга е описвана като най-важния документ от референдума през юни 2016 година Именно тя докара до оставките на Борис Джонсън и Дейвид Дейвис при започване на седмицата.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР