Ще има последици във всяка една сфера на обществения живот

...
Ще има последици във всяка една сфера на обществения живот
Коментари Харесай

Още не сме обобщили какво ще се промени за България след Brexit

Ще има последствия във всяка една сфера на публичния живот след реализацията на Brexit, призна външният министър Екатерина Захариева по време на парламентарния надзор.
Тя беше призована от Кристиян Вигенин да даде уточнения за ограниченията на държавното управление ни във връзка с предстоящата разлъка на Англия с Европейски Съюз, квалифицирано ли е за вид без съглашение и във връзка с българите, непрекъснато пребиваващи във Англия.
" Още от предходната година развиваме трите вероятни сюжета, колкото и да не ни се искаше да се стига до третия най-лош сюжет – овакантяване на Англия без договорка. Към средата на 2018 година беше признат проектът за деяние и от септември всички институции са приканени с писмо от мен да актуализират още веднъж всичките разновидности с фокус върху третия “, сподели Захариева.
" Всички ведомства са създали разбор какво ще се промени и какво следва при вероятно излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка ", съобщи тя. След това добави, че следва обобщаване на информацията в тях и детайлности ще бъдат оповестени в допълнение .
Вигенин не остана удовлетворен от отговора на министъра и в дуплика уточни, че в него липсва конкретика. Той даде образец какви ограничения са подхванати от Холандия (законодателни промени), Дания (солидна осведомителна кампания), Гърция и други.
" През предходната година българското посолство стартира образуване на осведомителна акция измежду българската общественост във Англия и се организираха към този момент доста срещи отвън посолството. От началото на тази година са извършени 2, доникъде на тази година са планувани още 20 - освен в Лондон, а във всички елементи на Обединеното кралство. Вземаме самодейна позиция, тъй че да могат българските жители да бъдат осведомени на най-ранен стадий за това какво следва “, отбрани държавното управление Захариева.
Тя призна, че единственото стеснение за живеещите във Англия българи все още на излизане на страната от Европейски Съюз е потребността от пререгистрация. Във връзка с нея съставът на посолството на България е бил повишен, следва и отваряне в Лондон на нов офис на българската консулска работа. Захариева уточни, че на страницата на посолството и във Фейсбук е оповестена информация за новите правила за Brexit.
Външният министър уточни още, че сред Европейски Съюз и Англия има сделка за краткосрочните пътувания да не са нужни визи .
Тя означи, че за момента не се вижда връщане на българи у нас поради Brexit, каквито упования е имало, само че посочи, че всички наши жители, които са наранени са добре пристигнали да се върнат в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР