Ще има опити за компрометиране на изборния процес преди втория

...
Ще има опити за компрометиране на изборния процес преди втория
Коментари Харесай

ГЕРБ: Готвят ни втори „Костинброд” за балотажа в София

Ще има опити за компрометиране на изборния развой преди втория тур на локалните избори в София. Това разгласи на конференция на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев.

„ Имаме данни за по-сериозни идни опити за компрометиране на изборния развой на втори тур. Ще има опит да бъде показан като сменен, платен, изключително в София. Конкретно тук, в София. Това е изрично скверна политическа технология и ми припомня на нещо, случило се преди 5-6 години към Костинброд”, разяснява той.



Точно преди предварителните парламентарни избори през 2013 година полиция и прокурори нахлуха в печатащата бюлетини печатница „ Мултипринт”, като в началото тиражираната информация беше, че е бил кръстосан огромен опит за замяна на вота в интерес на ГЕРБ.
Прокуратурата се съгласи, че никой не е отговорен за аферата " Костинброд " След като сама повдигна обвиняването против Росен Желязков
В последна сметка закононарушение в съда не беше потвърдено. От партията на Бойко Борисов и досега настояват, че абсурдът им е попречил да си обезпечат болшинство в 42-рото Народно заседание.
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Дончев през днешния ден не сподели какви тъкмо „ идни опити” засяга, като акцентира, че има „ информация” по тематиката. Той прикани всички жители да подават сигнали до управляващите, в случай че схванат за опити за операция на изборния развой.

От ГЕРБ дадоха отговор на кандидат-кмета Мая Манолова и на подкрепилата я Българска социалистическа партия, които насочиха вниманието на медиите към секции в София с огромен брой гласуващи роми, където Йорданка Фандъкова има голяма преднина. „ Във всички т.нар секции в ромските квартали Йорданка Фандъкова има 6484 гласа. Вие представяте ли си, че тези гласове могат да извърнат резултата в София?”, запита регионалният координатор на ГЕРБ в столицата и началник на предизборния щаб Цветомир Паунов.
Мая Манолова: Протестният избор в София победи Кандидатът за кмет на столицата съобщи, че е получила доста обиди от премиера Борисов
Той означи и че във „ Факултета” партията е имала мощен резултат, тъй като директорката на учебното заведение в квартала е в листите им за общински консултант и има огромен престиж.

Данни, числа, мнения

Паунов направи подробна разбивка на представянето на ГЕРБ спрямо вотовете през 2011 година и 2015 година От показаните данни стана ясно, че партията печели повече общини на първи тур, само че измежду тях са по-малко регионални градове.
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
По отношение на общинските съветници, по думите му, съотношението в границите на страната е 2:1 в интерес на ГЕРБ.

Председателят на парламентарната група Даниела Дариткова означи и че политическата мощ покачва броя на съветниците си в смесените райони, а „ в доста обитаеми места ГЕРБ е единственият конкурент на ДПС”.

„ ГЕРБ се структурира като опция на всички останали партии. Ние сме партията, която сплотява всички български жители – без значение от тяхната етническа или религиозна принадлежност”, акцентира тя.

В сходна посока беше и изявлението на старозагорския кмет Живко Тодоров, като обаче той сложи акцента другаде – че ГЕРБ се поддържа от всички възрастови групи, в това число хората в пенсионна възраст и младите.

„ Да се опитваш да превърнеш локалните избори в парламентарни и в това време комплексният разбор да демонстрира, че си по-скоро трета политическа мощ, е голям гаф”, разяснява по адрес на Българска социалистическа партия Томислав Дончев.
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Според него виждаме „ политически джендъризъм” в опозицията – претенденти да се „ крият” и „ пребоядисват” зад комисии и инициативни комитети с една цел: „ Ако претендентът победи – означаваме победа; в случай че претендентът загуби – не е ясно кой губи”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР