Ще има нова система за таксуване в градския транспорт до

...
Ще има нова система за таксуване в градския транспорт до
Коментари Харесай

Въвежда се нова система за таксуване в градския транспорт

Ще има нова система за таксуване в градския превоз до края на идната година, без нарастване на цената на билета. Това даде обещание кметът на София Йорданка Фандъкова по Българска национална телевизия.
" Два разновидността за пресмятане на цената на билетите в градския превоз плануват от Столична община. До края на идната година ще се заплаща или на изминато разстояние, т.е. зониране на превоза или за несъмнено време ".
Това изясни кметът на София Йорданка Фандъкова. До края на пролетта се чака да проработи и част от третата линия на столичното метро.

" Ще бъде пуснато на три стадия, първият стадий от първите четири километра от Красно село до Кино " Одеон " да бъде пуснато тази пролет и да продължат тестванията на влаковете, незабавно щом приключат ще се пускат поетапно всички сектори ".

В новият бюджет на София и през идната година е заложено да продължи да работи нощният градски превоз. Ще продължи нарастването и на заплатите на водачите, както и на други чиновници в общински сдружения.

" Това, което залагаме ние от нашия бюджет, е нарастване на заплатите на медицинските сестри, които работят в детските ясли и градини и в учебните здрави кабинети ".
От повишение на част от налозите следващата година общината чака в бюджета на Столицата да влязат в допълнение 38 млн. лв., като те ще отидат за вложения в кварталите, градския превоз, паркове и градини. Кметът Фандъкова разяснява и казусът със замърсяването на въздуха в София.

" Въздухът, който дишаме, в действителност го вършим ние, генерираме замърсяване и географското състояние на града ни е такова, че в избрани дни с температурни инверсии, всичко което излъчваме, остава на ниски равнища. Ние би трябвало да си помогнем като жители, да променим част от навиците си, няма потребност в дни с замърсяване да палим камините си, да зная, че е по-уютно, по-приятно, само че в София има доста камини и това са хора, които могат да си разрешат да се отопляват на ток най-малко в дните с превишение "

.
По данни на общините към 55 000 семейства се отопляват на твърдо гориво. Догодина се възнамерява безвъзмездна замяна на този тип отопление за 20 000 фамилии. Отделно ще бъдат сложени и към 2 000 филтъра върху комини.

Фандъкова разяснява и водната рецесия в Перник, като беше безапелационна, че столичната община не би могла да помогне, заради липса на механически благоприятни условия. Тя сподели още, че през 2025 година изтича концесионният контракт на Софийска вода, който няма да бъде удължен, безапелационен беше кметът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР