Ще има натиск върху личните лекари, а февруари месец ще

...
Ще има натиск върху личните лекари, а февруари месец ще
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Февруари ще е месецът на Омикрон, 10 000 на ден е оптимистичен вариант

" Ще има напън върху персоналните лекари, а февруари месец ще е месец на Омикрон ", предвижда по Нова нюз математикът проф. Николай Витанов. Новата вълна се очаквало да завърши в края на март. В пика й съгласно него 10 000 инфектирани с ковид дневно било оптимистичен вид.

" Омикрон от 15-20 януари ще стане доминантен. Броят на случаите ще стартира да пораства, само че вълната на Омикрон ще завърши в края на март ", счита проф. Витанов. И предложи управляващите да следят хората на първа линия, с цел да вършат заключения и да подхващат ограничения.

Според него смъртността в България последователно ще стартира да спада, само че даде обещание да даде по-точни калкулации за развиването на пандемията у нас след 15 януари.

Председател на Българското научно сдружение по фармация проф. Момеков пък е на мнение, че за секторите опазване на здравето, администрация и държавни институции би трябвало да има наложителна имунизация.

" Омикрон се популяризира доста бързо. Противодействието е ясно - имунизация, ограничения, отдалеченост. Маската не дава доста огромни преимущества, само че в дребни пространства е наложителна, значимо е дистанцията сред хората ", съобщи той. Важното съгласно него било по-рядко да се стига до хоспитализация, с цел да не се натоварват болничната система. Бил срещу икономическите тласъци за имунизация, противоречив него хората сами трябвало да стигнат до убеждението, че с имунизацията пазят себе си и близките.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР