Ще има намаление на покупателната способност, защото около 7% от

...
Ще има намаление на покупателната способност, защото около 7% от
Коментари Харесай

Българинът още по-беден

Ще има понижение на покупателната дарба, тъй като към 7% от прихода няма да бъде създаден. Това сподели в изявление за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ доцент Красен Станчев, създател на Института за пазарна стопанска система и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". По думите му занапред следва да забележим, какво ще се случи с отварянето на другите стопански системи и тяхното влияние върху България, само че България има много огромна взаимозависимост от експорт. Износът на България за последните години е сред 35 и 38% от Брутният вътрешен продукт, уточни доцент Красен Станчев.

„ Няма да бъдат създадени някъде към 7 милиарда лв. приход. Много е евентуално новата безработица да бъде някъде към 155-160 хиляди, което е нетривиално, връщаме се в обстановката от световната криза през 2009 година Ясно е също, че в случай че обстановката се резервира такава, каквато е, единствено заради това, че някакви хора на практика не работят, дефицитът в бюджета ще бъде към 2,6 милиарда, което е 2% от Брутният вътрешен продукт “, добави той.
Правителството харчи дневно към 110-120 милиона, сподели още доцент Красен Станчев.

„ В България обаче нетипични разноски не се режат, т.е. нямаме възстановяване на системата на ръководство. Данъчната система е добре, само че системата за ръководство на разноските на държавното управление и то по традиция в последните 10 години, не е толкоз добра. И вместо да се употребява обстановката с пандемията, с цел да се усъвършенства, това не се случва. Напротив, вършат се неразумни разноски “, посочи доцент Красен Станчев.
Според него обедняването ще засегне една трета от фамилиите в България, само че няма да бъде толкоз фрапантно, колкото бе 1996-1997 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР