Ще има много тежка катастрофа, ако на местните избори има

...
Ще има много тежка катастрофа, ако на местните избори има
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов предупреди за голяма опасност, надвиснала над местния вот

Ще има доста тежка злополука, в случай че на локалните избори има машинно гласоподаване. Това ще бъдат доста тежки избори. Този тип гласоподаване не е подобаващ - разбирам, за какво в Германия го махнаха, 3 пъти гласоподаваха и го махнаха; в Холандия - 100% машинно гласоподаване, махнаха го, в Ирландия - 100% машинно гласоподаване, махнаха го. Това предизвестие насочи по Канал 3 проф. Михаил Константинов преди есенните локални избори.

"Няма по какъв начин да не се стигне до голямо количество неточности, по наши оценки машинният бюлетин ще е дълъг няколко десетки метра. Бих споделил на нашите депутати - внимавайте какво вършиме. Защото това, което ще се случи, случилото се преди в "Арена Армеец " ще е като детска игра!

Искам също така да кажа, че в София на 27 октомври ще има 5 типа избори: кмет на огромна община, кмет на регион, кмет на обитаемо място, в случай че има подобен избор, за общински съвет, преференции за общински съвет. Там ще има най-малко 40-50 партии за присъединяване, листите ще са дълги 61 позиции, значи ще има към 5000 имена единствено за общинския съвет - за всяко от тези гласувания би трябвало да се въртят по няколко екрана. И ще има проблеми с по-слабо подготвените и голяма сензитивност към дребни промени. Преди 4 година бе абсурдът в Арена Армеец, над 40 пъти сме прибирали софийски комисии, за разлика от дребните от провинцията, където всичко им е тъкмо ", изброи проф. Константинов.

Той предвижда, че Българска социалистическа партия ще има по-добри резултати на локалните избори, а ГЕРБ - леко оттегляне.

"Ако вземем евроизборите, от Българска социалистическа партия са прави, че имат триумф, тъй като от 4 скачат на 5 евромандата, и с 50 000 гласа повече. Но тогава имаха пагубен резултат през 2014 година Сигурно и в този момент ще отбележат триумфи на локалните избори. Тъй като през 2015 година ГЕРБ взе извънредно доста кметове, т. е. това е най-големият триумф на локални избори на ГЕРБ, и е ясно, че в този момент ще има оттегляне. Ясно е, че този връх мъчно се задържа. Ще се повторят евроизборите - Българска социалистическа партия ще покаже по-добър резултат от 2015 година, просто тъй като те нямат нито един огромен кмет. Това демонстрира, че те към този момент ще вземат някои от огромните кметове, време е да вземат - да са живи и здрави ", счита Михаил Константинов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР