Ще има машинно гласуване на следващите избори. Законът ще бъде

...
Ще има машинно гласуване на следващите избори. Законът ще бъде
Коментари Харесай

Ще има машинно гласуване на следващите избори, категорични са от ГЕРБ

„ Ще има машинно гласоподаване на идващите избори. Законът ще бъде изпълнен. Затова внесохме и оферти в него. Идеята ни беше още при започване на годината да ги приемем, само че поради зародилата пандемия въпросът се отсрочи ”. Това съобщи в ефира на зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Ципов.

По думите му към този момент има поискани и подадени две предложения. Сега би трябвало да се ревизира дали машините могат да бъдат закупени. Ако това се случи 9500 секции ще имат такива. А предлагането на ГЕРБ е на изборите да има и машинно гласоподаване, и гласоподаване на хартия.

От Българска социалистическа партия считат, че е допустимо да има единствено електронно гласоподаване. „ При една добра организация и при една добра разяснителна акция по националните малките екрани, кметовете и кметските наместници също могат да провеждат такова образование за хора, които вероятно биха изпитали компликации да гласоподават електронно. Нас ни тормози, че в случай че има двата разновидността, по-голямата част от хората ще бъдат принудени да гласоподават с хартиени бюлетини. Остава същата порочна процедура за осъществяване на избори ”, разяснява заместник-председателят на парламентарната група на социалистите Христо Проданов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР