Ще има ли втора вълна на коронавируса? Различни, но по-скоро

...
Ще има ли втора вълна на коронавируса? Различни, но по-скоро
Коментари Харесай

Ще има ли втора вълна? Кунчев: Това е най-сложният въпрос; Мангъров: Не очаквам

Ще има ли втора вълна на ковид? Различни, само че по-скоро оптимистични прогнози дадоха в сряда основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев и експертът по инфекциозни заболявания доцент Атанас Мангъров.

Според Кунчев това е най-сложният въпрос и по него има изказвания на водещи учени и в двете крайности. Все отново той е оптимист, че и да има нова вълна тя няма да стартира овреме и огнищата няма да са толкоз огромни.

Мангъров е на мнение, че втора вълна няма да има или най-малко не в апокалиптичния сюжет, който мнозина си показват и вирусът по-скоро ще “тлее “.

Кунчев: Каквото и да се каже е нечиста сделка

“Този въпрос е най-сложният, най-съществен и най-трудно може да се отговори на него. Има голямо многообразие на отзиви и то не на инцидентни хора, а на съществени научни центрове по света и те са в двете крайни противоположности – от убеденост, че нищо няма да се случи до цялостна убеденост, че надали не още през септември ни чака нова вълна “, разяснява Кунчев в изявление за БГНЕС. Самият той споделя, че е сдържан оптимист.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР