Ще има ли служебно правителство Главчев“, започва решаваща политическа седмица.

...
Ще има ли служебно правителство Главчев“, започва решаваща политическа седмица.
Коментари Харесай

Ще има ли служебно правителство „Главчев“, започва решаваща политическа седмица

Ще има ли служебно държавно управление „ Главчев “, стартира решаваща политическа седмица. До довечера номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев има право да сменя предлаганите от него министри. Президентът Румен Радев към този момент съобщи, че ще издаде укази за назначението на служебното държавно управление и насрочване на избори „ 2 в 1 “ във вторник.

В петък номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев

показа състав на проектокабинет на среща с всички парламентарно показани партии. Българска социалистическа партия не участваха. А ППДБ напуснаха залата, защото не са съгласни с номинациите на министрите: Калоин Стоянов, Мария Павлова и Валентин Мундров.

След като показа номинациите си за министри в петък Главчев разяснява, че не вижда кой би го убедил да прави промени в оферти от него състав на кабинет. Той отхвърли да разяснява острата реакция на ПП-ДБ против предлаганите от него министри на вътрешните работи, на правораздаването и на електронното ръководство. Но призна, че най-вече се е двоумил дали да остави на поста министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.
Премиерът, в оставка, Николай Денков насочи апел към Главчев да намерения още веднъж за Калин Стоянов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР