Ще има ли редовно правителство и какви са резултатите и

...
Ще има ли редовно правителство и какви са резултатите и
Коментари Харесай

Експерти: Повечето хората очакват да се състави редовно правителство

Ще има ли постоянно държавно управление и какви са резултатите и посланията от парламентарните избори? Коментар пред направиха информационните специалисти от ЦАКК Любомир Аламанов и доцент доктор Александър Христов. По думите на Аламанов водещите партии са запазили известно безмълвие заради учудването си от резултатите. От една страна обединението ПП-ДБ са очаквали да са първа политическа мощ, само че фактът, че са втори ги е изненадал, тъй като са комплицирана коалиция формирана от други обединения.

" ГЕРБ не чакаха да завоюват. Те водиха изумителна гневна акция, аз за пръв път от доста години виждам такава гневна отрицателна акция, с цел да се опитат да компенсират и да се не помнят от всеобщата общност всички проблеми и кавги " , добави той.

Относно това, че съгласно изследванията гласове от Политическа партия са отишли към ГЕРБ доцент доктор Христов сподели:

" Има преливане на гласове, само че те са оскъдни. Те са в границите на естественото и разбираемото. Има хора, които през днешния ден стават с левия крайник, на следващия ден с десния, може да са прелестни хора, само че те гласоподават по този метод. Ние като експерти не виждаме някакви някакви кой знае какъв брой фрапантни промени, с изключение на преконфигурирания в лявото пространство ".

Може ли да има държавно управление без Политическа партия и ще се разпадне ли обединението сред Политическа партия и Демократична България?

Любомир Аламанов показа, че теоретично всичко е допустимо, само че в случай че двете партии желаят да останат правилни на обещанията, които са дали на своите гласоподаватели те няма да създадат държавно управление с ГЕРБ:

" Още повече, че Демократична България като част от тази обединена, здрава, могъща коалиция са взели участие към този момент в държавно управление с Борисов и знаят удивително ясно какво се случва с един съдружен сътрудник, какви вреди понася. Както и, че по-късно Борисов по своя удивително изобретателен информационен метод трансферира всичките вини и цялата отговорност върху съдружния сътрудник и този съдружен сътрудник стопира да съществува ".

Доц. доктор Александър Христов означи, че очевидно си проличава, че българите чакат относително устойчиво държавно управление, което по опция да спре " пълзящия путинизъм ". Освен това добави, че сега следим незадоволително на брой и като стойност информационни сигнали, с цел да може да бъдат направени някакви генерални изводи.

Според изследване на " Алфа Рисърч " над 69% от хората желаят партиите да излъчат държавно управление, а опцията " не поддържам никого " в изборната бюлетина е посочена от рекорден брой гласоподаватели.

" Има една коалиция, която и в предходния парламент си вземаха с голямо наслаждение решения и която се кани явно и в този парламент да вземат решения, само че скрити зад друга коалиция. Това е така наречен " Хартиена коалиция ". Очевидно се схващат доста добре, вземат си някакви решения, ами да си създадат държавно управление ", сподели Аламанов и добави:

" Аз доста съществено ще го опиша по-разбираемо. Все едно една мома с леко противоречива известност желае да се ожени за доста лачен момък с цел да може около него да й се вдигне репутацията. Петима-шестима други момци я желаят, само че тя се е запряла и споделя: не, аз желая тъкмо оня. Онзи не я желае, тъй като тя е със противоречива известност, каквото и да значи това. Момъкът просто не ще. А момата се е запънала и твърди, че той е отговорен, че тя е със противоречива известност и не ще да има брак ".

По думите на доцент доктор Христов всички българи желаят естествена работеща страна. Относно " не поддържам никого " той сподели:

" Ако ти не подкрепяш никого " пасивно " - не гласуваш. Ако не подкрепяш никого " интензивно " - гласуваш с " не поддържам никого ". Това не го назовавам неодобрение, само че е доста явен сигнал за това, че виждате ли, нито един от вас не става. Нито един от вас не е направил това, което аз желая да видя в хората, които ще ме съставляват. Обикновено се вглеждаме в негласувалите. И се стартира едно ритуално късане на ризи, Терминал 1, Терминал 2... По целия свят има хора, които не гласоподават и те не са безусловно неприятни хора, не са безусловно мрънкачи и т. н. Просто са политически апатични. Бройката и % на тези, които не поддържат никого са много явен сигнал за политическите сили ".

Относно това, че преференциите са трансформирали последните в листите в първи на няколко места Аламанов сподели:

" От страна на част от гласоподавателите това е същински мажоритарен избор. Те просто споделят кого харесват пъклен доста, чии акции са забелязали, чии старания се правят оценка. Защото в днешно време най-високата цена, която някой може да заплати е с парченце от своето време, което е вложил в това, което прави ".

" Много пъти споделяме, че всички тези референдуми, преференции и други такива благоприятни условия са по-скоро битка на акции, в сравнение с битка на персони. Но най-успешните преференции са тези, които се случват поради това, че дадена персона е била с много по-стабилен и построен имидж преди този момент, както е казусът с Манол Пейков, да вземем за пример ", означи доцент доктор Христов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР