Ще има ли развръзка по мегапробива на данни от НАП?

...
Ще има ли развръзка по мегапробива на данни от НАП?
Коментари Харесай

Нова телевизия: Шефът на ТАД Груп е разследван за киберпрестъпление през 1997 г.

Ще има ли развръзка по мегапробива на данни от Национална агенция за приходите? Във вторник сутринта задържаха притежателя на компанията " ТАД груп " на летище София. Иван Тодоров ще бъде упрекнат в подбуждане към източването на данните на милиони българи от Национална агенция за приходите.

``
реклама

По информация на Нова телевизия Тодоров е бил е разследван за киберпрестъпление през 1997 година поради източване на карти, с които се допуска, че е купувана техника от Съединени американски щати. Вината му обаче не е потвърдена.

По това време към този момент е имал ресторант и във времето му бизнесът му процъфтява. Към днешна дата Иван Тодоров е предприемач с десетки компании.

През 2016 година стартира да се занимава публично и с киберсигурност. Преди три години Тодоров записва компанията " ТАД Груп " с начален капитал от над 190 000  лева. Централата на компанията е в Съединени американски щати, а съгласно юристите му, той е поел франчайза ѝ у нас. Офисът на множеството компании на Тодоров се намира във Варна в един от заведенията за хранене от верига за сандвичи, чийто франчайз също има. Тодоров е определен от интернационалната верига за сандвичи да развие бизнеса и в Румъния.

На различен адрес е записана друга компания на Тодоров. В нея той има и съучастник. Офисът е бил освободен преди няколко месеца.

Очаква се по-късно през днешния ден Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане против притежателя на " ТАД Груп " да бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража ". 

Преди близо две седмици данните на към 5 млн. български жители изтекоха след хакерска офанзива. За пробива на сървърите на организацията са упрекнати Кристиян Бойков, комерсиалният шеф на " ТАД Груп " Георги Янков и притежателят на компанията Иван Тодоров. Бойков беше пуснат с мярка " подписка ", а Янков трябваше да заплати 20 хиляди лева гаранция. 

Преди дни Национална агенция за приходите пусна приложение, в което всеки може да ревизира дали персоналните му данни са измежду източените след хакерската офанзива. То е налично на страницата на организацията. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР