Ще има ли по-високи заплати за служителите в затворите? Отговорът

...
Ще има ли по-високи заплати за служителите в затворите? Отговорът
Коментари Харесай

Състоянието на хазната: Депутатите изслушват финансовия министър

Ще има ли по-високи заплати за чиновниците в пандизите? Отговорът на този въпрос даде служебният министър на финансите Росица Велкова, която депутатите изслушват през днешния ден в пленарна зала за положението на държавната хазна.

Велкова съобщи в коридорите на Народно събрание, че решението за увеличение на тези заплати е точно в ръцете на народните представители, които или би трябвало да одобряват нов бюджет за 2023 година , или още веднъж да удължат остарелия.

Вижте мнението на икономистите Ваня Григорова, Кузман Илиев и Лъчезар Богданов

В пленарна зала служебният финансов министър уточни какво е настоящото положение на хазната. Припомняме, че служебната власт е възнамерявала висок недостиг за тази година – над 6%. Прочитът на партиите пък е, че страната ни не е в положително финансово положение и единственото решение е да се сформира постоянно държавно управление.    

„ Вие казахте, че Министерски съвет не може да употребява парите по Сребърния фонд и ПВУ. Президентът сподели, че служебното държавно управление е договорило парите по ПВУ, както и че предходната година сме получили  първия транш. Този транш отиде за обществени заплащания. Госпожо министър, кой лъже - президентът или вие? “, попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според Томислав Дончев най-големият проблем е острото несъгласие сред бюджет и финанси и всички останали браншове

„ С по този начин наречения продължен бюджет беше включен този параграф, който условно блокира заплащанията “, съобщи Росица Велкова.

„ Ако не бъде признат Закона за държавния бюджет до 10 юни, ние би трябвало да следваме 0% салдо, а това значи - да спре страната. До тук се стигна с помощта на неразумното последно постоянно държавно управление, което ни завеща тези параметри “, разяснява тематиката и Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Министерският съвет ще внесе бюджета за 2023 година в Народното събрание

„ Предложеният бюджет е опит за заплашване. Това е бутафорен бюджет. Подготовка да се краде и от приходите, и от разноските “, счита Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР