Ще има ли нови избори или не. Това днес ще

...
Ще има ли нови избори или не. Това днес ще
Коментари Харесай

БСП решава за мандата днес

Ще има ли нови избори или не. Това през днешния ден ще стане ясно, след срещата на изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Левицата ще разиска по какъв начин да продължи с договарянията за сформиране на кабинет с третия изследователски мандат.

В събота водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова разгласи, че органите на партията ще решат по какъв начин да се действа с мандата, само че това ще стане най-рано във вторник и най-късно в сряда.

Българска социалистическа партия стартира договарянията още предишния вторник. В петък обаче водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов разгласи, че партията му няма да продължи присъединяване си в консултациите. Причината бе срещата на " Демократична България ", която се оказа обществена, откакто микрофоните и камерите в парламентарната зала " Запад " се оказаха включени.

Снощи водачите на Демократична България, Българска социалистическа партия и Политическа партия се събраха да обсъдят обстановката в Министерския съвет. Те не дадоха изказвания след срещата, само че от изявленията им пред медиите се разбра, че от Политическа партия и от Демократична България имат вяра депутати от Има Такъв Народ да се съгласят да поддържат нов кабинет. Кирил Петков загатна за 8 съзнателни народни представители, Атанас Атанасов от Демократична България не уточни численост.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР