Ще има глобени, не в голям размер, които агресивно пречат

...
Ще има глобени, не в голям размер, които агресивно пречат
Коментари Харесай

НСИ иска глоби за тези, които пречат на преброяването по домовете

Ще има санкционирани, не в огромен размер, които нападателно пречат да се извърши преброяването по домовете. Това съобщи пред Българска национална телевизия Сергей Цветарски, ръководител на Националния статистически институт.

По думите му 2 милиона 403 хиляди 458 души са съумели да се преброят електронно до края на онлайн акцията, като този резултат е по-нисък от предстоящото от Национален статистически институт. За съпоставяне, при предходното броене процентът на хората, попълнили онлайн данните си е бил над 42, а в този момент е под 40%

„ Такъв е изборът на хората – всеки можеше свободно да избере метода, по който да се преброи. Продължаваме с обхода по домовете. Нашите преброители ще опишат положението на популацията в идващите дни до 10 октомври “, разяснява той.

Той съобщи, че аргументите за по-малкия брой на хората, преброили се електронно, са сложни.

„ Те се дължат на доста разнообразни фактор. От една страна е неприятното начало, когато нашият уебсайт бе нападнат, което не разреши на хората да доближат до приложението и да се преброят електронно. Това се отрази отрицателно и имаше много отчаяние. Призовавам хората, които ще бъдат посетени от преброителите, дано им спомагат. Продължаваме с обхода ", добави Сергей Цветарски.

Той съобщи, че хората би трябвало да бъдат спокойни защото са взети всички нужни ограничения.

„ Хората, които ще ги посетят, са тествани за чисто правосъдно и друго минало. Преброителите са снабдени със средства за отбрана от ковид и съблюдават отстоянията. Ако някой има подозрения има и разкрити телефони, на които може да се ревизира дали лицето е безупречен преброител “, сподели Цветарски.

„ Декември месец ще имаме първите данни, окончателните данни ще са подготвени в средата на 2022 година “, добави Сергей Цветарски.

Според него е нужен по-добър адресен указател при идващото броене.

„ Най-добре е хората да намерят контакт с преброителя или да издиктуват кода, който са получили при електронното броене, по телефона “, сподели още Сергей Цветарски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР