Ще има достатъчно пари за здраве в актуализацията на финансовата

...
Ще има достатъчно пари за здраве в актуализацията на финансовата
Коментари Харесай

Среднощно заседание: ИТН и ГЕРБ в спор за прекрояването на бюджета

Ще има задоволително пари за здраве в актуализацията на финансовата рамка за 2021 година Това съобщи шефът на бюджетната комисия и народен представител от „ ИТН “ Любомир Каримаснки.

След дълги процедурни разногласия и няколко спирания за изясняване на механически детайлности, депутатите още не могат да актуализират бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Към 20 ч. народните представители продължаваха с работа по бюджета на НЗОК.

Пленарната зала одобри няколко разнообразни оферти от парламентарните групи, които на процедура трансформират рамката и изискват спомагателни планове.

Относно признатите за три месеца добавки от 120 лева към пенсиите на всички възрастни хора и преизчисляването от декември, Каримаснки сподели:

„ Освен индексацията на пенсиите, за януари, февруари и март следващата година са планувани Коронавирус добавки от 50 лева Възможно е най-високите пенсии да взимат малко по-малко от в началото плануваното “, изясни той.

Депутатът от Има Такъв Народ съобщи, че средства има и парите за пенсионерите ще бъдат обезпечени. На въпрос дали по-високата сума за втората година от майчинството ще продължи да работи и през 2022 година, националният представител допусна, че ще бъдат написани и в бюджета за следващата година.

Александър Иванов от ГЕРБ насочи остра рецензия към сътрудника си: „ Г-н Каримаснки потвърди, че има такова неразбирателство. Във вторник пленарна зала одобри преизчисляването на всички пенсии. Г-н Каримански и Тошко Йорданов насочиха тежки рецензии към финансовия министър, видяхме, че през вчерашния ден и през днешния ден господин Каримаснки влезе в ролята да припознава предложенията на служебния министър на Радев “.

Депутатът още веднъж съобщи тезата на партията, че пари има и актуализация на бюджета е ненужна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР