Ще има дипломатически отговор в случай, че разследването на болестта

...
Ще има дипломатически отговор в случай, че разследването на болестта
Коментари Харесай

Германия заплаши Русия със санкции, ако се докаже вината ѝ в отравянето на Навални

Ще има дипломатически отговор при положение, че следствието на заболяването на съветския опозиционен водач Алексей Навални се окаже " опит за ликвидиране по самодейност на страната ", съобщи в петък немският външен министър Хайко Маас.

Според него Германия няма да се поколебае да наложи спомагателни наказания против Русия, в случай че бъде открито, че съветски държавни структури стоят зад отравянето на опозиционера на Кремъл, съобщи БНР. Маас също по този начин осведоми пресата, че Навални, който сега се лекува в Германия, е в устойчиво положение и че болестните му признаци отслабват. Здравословното му положение обаче остава съществено, изясни министърът.

Междувременно болничното заведение, в която се лекува Навални, също съобщи, че се следи " известно усъвършенстване " в неговото положение. " Състоянието на Алексей Навални се усъвършенства, няма заплаха за живота му, само че той продължава да е в изкуствена кома ", заяви негова говорителка въз основата на информация от берлинската болница " Шарите ".

Русия е била предизвестена по случая с Навални от редица страни, които приканиха за следствие, с цел да се разбере какво се е случило с опозиционния политик, само че Кремъл изрично отхвърля да има присъединяване в тази ситуация. От Кремъл даже слагат под подозрение Навални да е токсичен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР