Ще има дипломатически отговор към изявленията на руския посланик -

...
Ще има дипломатически отговор към изявленията на руския посланик -
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще имаме дипломатически мерки срещу Митрофанова

" Ще има дипломатически отговор към изказванията на съветския дипломат - не е задоволително непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското държавно управление, само че ще ви осведомяваме, когато ограниченията бъдат изпълнени. "

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след днешното държавно съвещание, без да споделя каква ще бъде нашата реакция.

Поводът за изказването му е изявление на съветската посланичка Елеонора Митрофанова пред тв канала " Русия 24 ", в което тя сподели, че българският народ не поддържа нито реториката, нито дейностите на държавното управление против Русия.

Дипломатическият отговор може да е с друга степен на заостреност, напомнят дипломати пред Клуб Z. Най-тежката реакция би била изгонването на Митрофанова, което обаче значи или разкъсване на дипломатическите отношение, или намаление на равнището на двустранното дипломатическо наличие на равнище " ръководещ ", защото Москва автоматизирано ще изгони и нашия дипломат Атанас Кръстин.

Друг вид е краткотрайното прибиране в София на нашия дипломат за съвещания, като в Министерство на външните работи още не е взето такова решение. Това също би било много остра реакция, защото нито една европейска страна не е изтеглила дипломат от Москва след началото на така наречен им военна интервенция.

Остава като алтернатива и най-меката мярка - остра протестна нота.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР