ще има 67 депутати, а ГЕРБ - СДС -

...
 ще има 67 депутати, а ГЕРБ - СДС -
Коментари Харесай

Ето как се разпределят мандатите в 47-ия парламент

" " ще има 67 депутати, а " ГЕРБ - Съюз на демократичните сили " - 59. Парламентарната група на Движение за права и свободи ще се състои от 34 народни представители, а тази на Българска социалистическа партия - от 26. Партията на Слави Трифонов - " ИТН " ще има 25 народни представители, " Демократична България " ще има 16 депутати, а " Възраждане " - 13. Това стана ясно по време на съвещанието на ЦИК, откакто комисията прегледа решението за оповестяването на окончателните резултати от парламентарни избори на 18 ноември.

ЦИК излезе в отмора, с цел да се запознае с плана на решението, а след нея се чака и гласуването. С " Не поддържам никого " пък са дали своят вот 35 745 гласоподаватели в страната и в чужбина. Тези гласове са действителни, само че не въздействат на разпределението на мандатите.
ЦИК ще разгласи новите депутати, имената към този момент са известни
Очаква се Централната изборна комисия да разгласи броя на мандатите в 47-ото Народно заседание. Така ще стане ясно коя партия с какъв брой д...

По-късно на уеб страницата на ЦИК ще бъде качено и решението с окончателните резултати от вота и разпределението на мандатите по изборни региони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР