Ще им кажа, че аз, Християн Мицкоски, ще отида на

...
Ще им кажа, че аз, Християн Мицкоски, ще отида на
Коментари Харесай

Мицкоски: Няма да има конституционни промени и български диктат

„ Ще им кажа, че аз, Християн Мицкоски, ще отида на лидерската среща и от името на голямото болшинство от народа, който търси отбрана и чака да си стъпи на краката, ще кажа, че няма да има конституционни промени и приемане на български диктат. “ Това съобщи водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски във връзка поканата на премиера Димитър Ковачевски за лидерска среща, на която да бъдат разисквани конституционните промени.

Министерството на правораздаването на Северна Македония изпрати до държавното управление предлагането за конституционни промени, направено от работната група.

По-рано Али Ахмети, водач на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), съобщи, че конституционните промени би трябвало да се одобряват, „ както стана с Преспанския контракт, по този начин би трябвало да се случи и с Договора за добросъседство “. Според него в конституцията би трябвало да бъдат включени общностите на българите, черногорците и други, като това ще бъде историческа стъпка за Македония.

Ахмети прикани ВМРО-ДПМНЕ да намерения и осъзнае грешката, която са създали в тази ситуация с Преспанското съглашение и да бъде солидарна към консолидираното на страната в Европейски Съюз.

Включването на българите в македонската конституция е изискване за продължение на договарянията на страната за участие в Европейския съюз, в сходство с така наречен френско предложение, направено по време на председателството на Франция на Съвета на Европейски Съюз, предава БГНЕС.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР