Ще гледаме за 150-ти път постановката “Мъжът на жена ми”

...
Ще гледаме за 150-ти път постановката “Мъжът на жена ми”
Коментари Харесай

Започва фестивалът “СОФИЯ МОНО 2018” - тази събота на открито в парка на Военна академия!

Ще гледаме за 150-ти път постановката “Мъжът на жена ми” с режисьор Мариус Куркински (на 9 юли) и още топ спектакли!

Предвидени са и занимателни събития за най-малките с вход свободен!

На 7 юли (събота) стартира осмото издание на фестивал на моноспектаклите – “СОФИЯ МОНО 2018” в парка на Военна Академия “Г.С.Раковски” в София. В събота вечер събитието ще открие моноспектакълът “Пилето, което което споделя КУ” на артиста Иван Юруков. Всяка последваща вечер до 17 юли тъкмо в 21.00 ч. на сцената под звездите ще стъпят още обичани и надарени артисти! Топ спектаклите си ще показват: Камен Донев (на 8 и 12 юли), Мариус Куркински (9 и 10 юли), Виктор Калев (11 юли), Димитър Живков (14 юли), Васил Дуев (16 юли), Оливера Аризанова от Македония (13 юли). Със специфична прожекция (на 15 юли) ще се включи и кино фестивалът Cine Libri.

Билетите за спектаклите в програмата на “СОФИЯ МОНО 2018” можете да намерите извънредно в мрежата на Ticketportal.bg , а за някои от постановките към този момент са на привършване. Цената им е от 10 до 40 лева съгласно датата и мястото.

Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса - зала “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, книжарница Booktrading и Office1Superstore.

" Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.”

За децата са планувани дневни събития в парка - с вход свободен .

На 10 юли от 13.00 ч. от ще бъде срещата с книжките “Бъди ми приятел” и “Къде си Слънце? ” на писателката Юлия Спиридонова. По време на четенето им в парка ще гостуват деца от сдужение “АРДУС” (Асоциация на родителите на деца с повреден слух) и е очакван жестомимичен превод. Темата е “Приказните създания от българският фолклор”, а децата ще имат опция да изработят маски на разнообразни герои.

На 14 юли от 10.00 ч. в детската стратегия ще се включи и Столична библиотека с самодейността “Зелени библиотеки”. Ще има занимания за деца, измежду които опцията най-малките да се допрян и посвирят на детски типичен музикални принадлежности. На място ще се издават безвъзмездни читателски карти за Столичната библиотека. За посетителите на “София Моно” и на парка ще бъде самостоятелен щанд за замяна на книги.

Следете за още вести за събитията в границите на фестивала във фейсбук – ТУК.

Ето я и вечерната ПРОГРАМАТА на “СОФИЯ МОНО 2018”:

На 7 юли стартираме с нашумялата режисура “Пилето, което споделя КУ” на ИВАН ЮРУКОВ. Сценарият е на Александър Урумов, музиката на Михаил Шишков – татко, а самият Иван Юруков се оправя отлично и в ролята на режисьор.

Датите 8 и 12 юли са непокътнати за Камен Донев и неговите два емблематични спектакъла - “Възгледите на един преподавател за националното творчество” /на 8 юли/ и " Възгледите на един преподавател за всеобщата култура " /на 12 юли/.

9 юли е за представлението “Мъжът на жена ми” - режисура на МАРИУС КУРКИНСКИ, създател Миро Гавран – Хърватия. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще ни покажат сериозните неща от живота погледнати от смешната им страна.

На 10 юли ще забележим и самият МАРИУС КУРКИНСКИ в “Черното пиле”. Спектакълът, който ще ни остави без мирис е по разказите на Николай Хайтов - " Мерак ", " Пазачът на Овесената равнища " и " Черното Пиле ". Актьорът получи не малко театрални оценки с “Черното пиле”, а на сцената на “София Моно” го чакаме с голямо неспокойствие.

На 11 юли в парка гостува топ постановката " Грамофонът " на Виктор Калев. Авторският концерт-спектакъл показва автобиографични истории на артистът и български песни на обичани реализатори, изпяти и изиграни ослепително. Това ще е единствената опция да го забележим в София в околните месеци, тъй като всички дати на представлението до края на сеозна са изцяло разпродадени.

На 13 юли от Македония идва актрисата Оливера Аризанова – Мансбарт в основната роля на моноспектакъла „ Тя”. Автор на текста е българката Даниела Колева, режисьор - Васил Михаил, постановката е на Народен спектакъл „ Антон Панов “ - Македония.

На 14 юли в програмата следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак” на артистът Димитър Живков. През този сезон представленито се изигра за 150-ти път и в случай че още не сте съумели да го видите – то в този момент е вашата опция.

На 15 юли следва лятна КИНО ВЕЧЕР с прожекция на кино лентата " Закуска в Тифани ". Ще забележим прелестната Одри Хепбърн в една от най-великите кино акомодации на всички времена, по претекстове от новелата на Труман Капоти. Инициативата е взаимна със Cine Libri.

На 16 юли фестивалът ще закрие моноспектакъла на Васил Дуев " ВСИЧКО НА МАСАТА " по Чарлз Буковски. Спектакълът е с номинация за Икар 2017 за основна мъжка роля и с премия от " BALKAN THEATRE TIRANA FEST " Албания.

Присъединете се към “СОФИЯ МОНО 2018” във фейсбук – ТУК .

Изберете билети – ТУК .

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР