Ще гласуваме бюджета в частта му за инвестициите за общините

...
Ще гласуваме бюджета в частта му за инвестициите за общините
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепи бюджета, но с условия

" Ще гласуваме бюджета в частта му за вложенията за общините единствено в случай че ясно е записано коя община какъв брой пари ще получи и какво ще се направи със средствата. Това са неотложните работи, тъй като 3 години не се правеше нищо. Сега би трябвало да убедим хората, че има смисъл да стоим в тази “сглобка ”, тъй като евроатлантическите неща към този момент ги направихме ", това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на националното заседание на партията, което се организира във Велико Търново. 
Прочетете още
" Ние сме споделили, че няма да подвигаме налозите. Казали, че ще таксуват втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете подвигат налозите, което не е правилно ", сподели още Борисов.

На съвещанието участват представителите на изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и регионалните координатори на партията.

От сряда няколко дни поред парламентарната група и Изпълнителната комисия на групировката проучиха изборните резултати от миналия локален избор и по какъв начин се извършват управническата и законодателната стратегия, зад които стоят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Борисов сподели още, че ГЕРБ ще поддържа бюджета, само че ще изиска в него да бъдат записани съответните средства, които се дават на обособените общини.

" Който желае, може да си вдигне локалните налози, такси. Аз ГЕРБ няма да го пусна в тази игра. Ние сме държали плоския налог толкоз години, да изсветлее бизнесът. Сега слушам - ще се подвигат с още 12%. Едно прелестно изгубено време в някакви разногласия да останете с чувството, че нещо зависи от вас ", сподели още Борисов. 

Според него честното е било сходни планове да се разгласят преди изборите. 

" Ама да лъжат и в този момент да кажат - все едно нашите кметове желаят да се вдигнат налозите, няма да им го позволим. Тактиката и методът, по който го вършат... Няма по този начин да се получи ", добави водачът на ГЕРБ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР